Programeaza-te ACUM!

  Nume
  Prenume
  Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

  Ozonoterapie

  preview video ozonoterapie
  Ozonoterapie

  Progresele in medicina, precum si in oricare alt domeniu, aduc o multitudine de beneficii pacientilor prin aparitia diferitelor tehnici moderne de tratament.

  Ce este ozonoterapia?

  Ozonoterapia este o metoda de tratament inovatoare utilizata in numeroase domenii medicale precum ortopedie, dermatologie, tratarea bolilor reumatismale, afectiuni vasculare si neurologice, urologie, ginecologie, tratamente estetice, dar mai ales in stomatologie.

  Acest tip de terapie a aparut in anul 1896 cand renumitul cercetator Nikola Tesla a brevetat in SUA primul generator de ozon medical „Raza violeta”. A organizat propria companie care se ocupa de cercetari si de perfectionarea aparaturii pentru obtinerea ozonului medicinal, iar la inceputul secolului XX, in SUA, aproape fiecare parfumerie era dotata cu un astfel de generator de ozon. De-a lungul anilor, numerosi oameni de stiinta au inceput sa utilizeze ozonul in diverse afectiuni precum: TBC; SIDA; astm bronsic; scleroza multipla; poliartrita etc. Astfel ca in prezent, ozonoterapia este folosita in numroase tari precum SUA, Canada, Germania, Rusia, Ucraina, Suedia, Italia, Spania, Brazilia, Cuba, Mexic si altele.

  Acest tip de tratament ozonoterapie se bazeaza pe proprietatile ozonului de a distruge microorganismele implicate in diverse afectiuni. Ozonul este o molecula formata din 3 atomi de oxigen (O3), iar studiile stiintifice au dovedit ca este cel mai robust oxidant cunoscut pana in zilele noastre. Acesta se regaseste in mod natural in straturile inferioare ale atmosferei si actioneaza precum un scut ce protejeaza planeta impotriva razelor ultraviolete emise de soare. Fiind de asemenea un tratament nemedicamentos, se poate regasi sub forma de apa ozonata, uleiuri ozonate sau amestec de oxigen-ozon.

  ozonoterapie

  Utilizarea in practica stomatologica face ca tratamentul cu ozon sa fie mult mai eficient si mai calitativ, proprietatile acestuia fiind multiple. Reamintim cateva efecte benefice ale terapiei cu ozon:

  • Distruge bacteriile, virusurile si celulele tesutulului afectat;
  • Este un puternic antioxidant si detoxifiant;
  • Nu oxideaza deoarece nu se poate depozita;
  • Are efect antibacterian, antiviral si antifungic;

  Influenteaza functia imunitara avand o actiune imunomodulatorie, distrugand celulele imbolnavite si intensificand multiplicarea celor sanatoase (in concentratii mici, ozonul are o actiune de imunostimulare, in concentratii mari – imunosupresoare);

  • Potenteaza functia de homeostazie a organismului, ajutand la reglarea si mentinerea in limite normale a unor constante ce caracterizeaza mediul intern.
  • Nu genereaza alergii sau intolerante si nu are reactii adverse;
  • Fara ace, fara durere si fara sa fie necesara anestezia.

  Ozonul utilizat in aplicatiile terapeutice nu este ozonul atmosferic, ci este produs de un aparat medical in cabinetul stomatologic denumit „generator de ozon”, care are atasata o butelie de oxigen pur 100% si care produce un amestec gazos folosit in diferite procedee terapeutice, format din 0,5-5% ozon si restul O3. Tehnica respecta intocmai modul in care acesta este produs in atmosfera. Pasul urmator consta in administrarea acestuia cu ajutorul unei anse de sticla in zona infectata/inflamata. Ozonul va putea patrunde pana la 5 mm in tesut moale si 1-2 mm in tesut dur.

  Utilizarea ozonoterapiei in afectiunile dentare are numeroase avantaje:

  • Are un grad ridicat de aplicabilitate;
  • Nu are efecte adverse;
  • Nu exista contraindicatii (sau sunt foarte limitate);
  • Efectele terapeutice se obtin mult mai rapid;
  • Este o metoda simpla si eficienta de preventie, dar si de tratare.

  In plus, rezultatele ozonoterapiei sunt vizibile chiar dupa prima sedinta, chiar daca sedintele de aplicare sunt scurte. Intr-un cabinet stomatologic, terapia cu ozon este renumita pentru obtinerea unor rezultate foarte bune mai ales in urmatoarele cazuri:

  • dezinfectia campului operator inainte si dupa interventiile oro-chirurgicale;
  • tratamentul gingivitei necrotice;
  • dezinfectia si tratamentul parodontozei (distrugerea pungilor parodontale);
  • dezinfectia cariei dentare;
  • dezinfectia canalelor radiculare ( in endodontie);
  • dezinfectia campului protetic reabilitat pentru implant;
  • dezinfectia sinusurilor maxilare in faza preparatorie;
  • tratarea hipersensibilitatii dentare ( obtureaza canaliculele dentinare si suprima durerea);
  • extractii dentare;
  • oprirea hemoragiilor;
  • tratarea minim invaziva a leziunilor carioase;
  • candidoze orale, herpesuri, afte bucale, stomatite, chilite, orice afectiune in care sunt implicate in principiu bacterii sau virusuri.

  Efectele benefice ale ozonoterapiei sunt incontestabile, fie ca este folosita ca metoda principala de tratament sau complementara. Ozonoterapia ofera un grad ridicat de dezinfectare si poate opri hemoragiile avand un efect terapeutic in curatarea zonei tratate. De asemenea, poate imbunatati cantitatea de oxigen localizata asupra unei rani, grabind procesul de vindecare. Totodata, ridica temperatura tesutului localizat prin grabirea metabolismului localizat.

  Pretul terapiei cu ozon poate diferi in functie de tipul afectiunii, de aceea este indicat sa se consulte un medic specialist in vederea unui diagnostic corect si un plan de tratament complet.

  Life Dental Spa – Clinica dentara specializata in laser dentar
  Cabinet ozonoterapie Bucuresti

  Programare cabinet: 0785.279.564

  Testimoniale

  Recenzii lasate de catre clientii nostri

  • De ceva timp ma gandeam daca nu cumva exista si in Romania o metoda mai putin dureroasa pentru tratarea cariilor (fara sa stiu ca exista Life Dental Spa). Careful what you're wishing for pentru ca se pare ca exista si functioneaza minunat! Fara freze, aparate invechite si durere, mi-am invins in sfarsit frica de durere (pentru ca de asta ne este frica, nu de dentist). Sunt recunoscator pentru asta si multumesc mult echipei Life Dental Spa! Cu siguranta ma voi programa si in viitor!
   testimonial 1
  • Clinica Life Dental Spa ofera solutii reale pentru tratarea parodontozei cu laser, iar tratarea cariilor cu laser te face sa iti invingi frica de dentist. Recomand tururor celor care au teama de dentist.
   testimonial 2
  • Pe langa faptul ca sunteti pozitionati in centrul orasului, am descoperit aici pe langa tratamente cu laser, si informatii despre tratamente holistice (nu stiam ca exista). Am facut o albire cu laser si o igienizare - rapid, fara durere.
   testimonial 3

  Galerie foto

  Programeaza-te ACUM!

   Nume
   Prenume
   Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

   SUS
   SUNA