Programeaza-te ACUM!

  Nume
  Prenume
  Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

  ortodontie

  Ortodontia reprezinta o ramura a stomatologiei si are ca scop imbunatatirea aspectului, pozitiei si mai ales, a functionalitatii dintilor care de cele mai multe ori, sunt anormal aliniati. Uneori, dintii unui copil sau maxilarul acestuia nu se dezvolta intr-un mod normal, iar din acest motiv, medicii specialisti in ortodontie au poibilitatea sa intervina pentru remodelarea inclusiv a oaselor maxilare.

  Malocluzia este termenul medical utilizat pentru a descrie pozitia incorecta a dintilor sau contactul anormal intre dintii celor doua arcade.

  Tratamentele ortodontice au rolul de a corecta malocluziile sau de a le reduce. Malocluzia tine de dezvoltarea pacientului, iar cauzele care stau la baza acestor anomalii dento-maxilare pot fi multiple: ereditatea-mostenirea de la parinti; diferite sindroame etc., dar si cauze locale precum: obiceiurile vicioase intalnite foarte des la copii precum suptul degetului, a limbii, a buzei sau a altor obiecte (suzeta sugarilor pastrata pe perioada lunga de timp etc).

  Uneori, aceste malformatii pot aparea si la adultii care pot suferi accidente sau nu trateaza la timp dintii strambi. Din fericire, in zilele noastre, datorita progreselor realizate in tehnologia dentara, majoritatea adultilor apeleaza la diferite tratamente ortodontice pentru corectarea dintilor nealiniati corect.

  Malocluziile au un efect negativ si asupra aspectului facial ducand in timp la un zambet complet neatractiv. Pentru alinierea corecta a dintilor si pentru redarea unui zambet estetic, medicii specialisti in ortodontie folosesc, de cele mai multe ori, dispozitive mecanice numite aparate dentare. In momentul de fata, acestea sunt de mai multe tipuri, iar durata de purtare a acestora se face pe o anumita perioada de timp si poate diferi de la caz la caz in functie de gravitatea malformatiei.

  Cand avem nevoie de un tratament ortodontic?

  Un diagnostic corect poate fi pus numai de un medic specialist in ortodontie care ne poate, de asemenea, recomanda un tratament personalizat in functie de gravitatea malformatiei depistate. Totusi, exista o scala a nevoii de tratament ortodontic care imparte cazurile in cateva categorii:

  • Dantura aproape perfecta;
  • Dantura cu defecte minore precum: usoara proeminenta a dintilor superiori din fata; dinti usor neregulati; pozitiile dintilor de sus si de jos nu sunt intr-o intregime simetrica. Toate aceste defecte pot afecta totusi functionalitatea normala a danturii;
  • Defecte mult mai pronuntate, ce necesita tratament ortodontic: muscaturi deschise sau adanci (suprapunere imperfecta a dintilor); pozitie neregulata a dintilor (cu 4 mm sau mai putin) etc.;
  • Probleme grave ale danturii, implica necesitatea tratamentului ortodontic: muscaturi deschise si adanci si crearea unor probleme functionale; neregularitati ale dintilor precum ocluzia inversa sau incrucisata; simetrie anormala a dintilor ce poate afecta functionalitatea (dintii frontali superiori ies cu mult in faţa celor inferiori) etc;
  • Probleme foarte grave ale danturii: factor genetic; fracturi; dintii distantiali sau numarul mare de dinti lipsa; disfunctii musculare ce pot afecta mandibula; obstructie prin aglomerare (dintii nu pot incapea normal in gura, inghesuirile dentare) si mai ales, anomaliile cranio-faciale- toate necesitand tratament ortodontic.

  Cate tipuri de aparate dentare exista?

  Multe persoane se intreaba cat ar putea fi pretul aparatului dentar, insa acesta poate diferi in functie de tipul aparatului, de materialul din care este confectionat sau manopera. Cateva exemple de aparate dentare:

  aparate dentare

  Aparatele linguale

  Acest tipuri de aparate sunt aplicate pe interiorul dintilor si sunt invizibile. De cele mai multe ori pot fi incomode in timpul vorbirii sau masticatiei, iar acest lucru poate produce leziuni la nivelul limbii. Totodata, periajul dentar poate deveni dificil din cauza unui spatiu restrans din interiorul gurii. Un alt dezavantaj ar fi faptul ca pot fi mult mai costisitoare, insa pentru cine nu doreste sa poarte aparat dentar vizibil, este cea mai buna investitie.

  Aparatul dentar fix vestibular

  Aparatul dentar fix vestibular este cel mai cunoscut dintre toate si se aplica pe exteriorul dintilor. Sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar, dar presupun evitarea anumitor alimente care pot dezlipi sarmulitele (brackets) de pe dinti. Acestea pot fi concepute din materiale diferite precum: metal, ceramica sau safir. Folosirea unui aparat dentar ceramic este o excelenta varianta de inlocuire a clasicului aparat ortodontic metalic, mai ales din punctul de vedere al costurilor.

  Aparatul dentar de tip autoligaturant (Daemon)

  Bracketii DAMON folosesc un sistem glisant care sustine arcul, spre deosebire de un aparat dentar fix, care permite dintilor sa se miste mai rapid si confortabil, fara sa provoace durerea.

  Aparatul dentar invizibil

  Invisalign – este un aparat dentar este complet invizibil, insa prezinta niste costuri mai ridicate. Un avantaj ar fi ca se poate da jos oricand se doreste fiind complet detasabil si nu contine sarmulite.

  Pe langa multitudinea de metode de indreptare a dintilor, un ajutor de nadeje este si laserul dentar. Utilizarea unui laser dentar in ortodontie este un concept nou, dar foarte eficient datorita numeroaselor avantaje si beneficii pe care acesta le poate oferi intregului organism uman, mai ales in tratarea durerii dupa activarea ortodontica prin terapia cu laser.

  Programeaza ACUM o consultatie cu medicul tau specialist

  Testimoniale

  Recenzii lasate de catre clientii nostri

  • Recomand Life Dental Spa, un cabinet stomatologic cu persoane profesioniste care rezolva orice gen de situatie. Suntem clienti de peste 1 an si am fost extrem de multumiti de interventiile realizate. Recomand pentru copii, tehnica cu laser nu provoaca dureri si curata chiar si carii adanci. Multumim, Life Dental Spa! Vom reveni cu placere oricand!
   testimonial 1
  • Recomand cu mult drag ,echipă frumoasă si unită ❤
   testimonial 2
  • Dr. Irina Geanta lucreaza cu meticulozitate astfel incat pacientul sa primeasca cel mai bun tratament. Recomand
   testimonial 3

  Galerie foto

  Programeaza-te ACUM!

   Nume
   Prenume
   Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

   SUS
   SUNA