Programeaza-te ACUM!

  Nume
  Prenume
  Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

  Implanturi Dentare Laser

  preview implant dentar asistat laser
  implanturi dentare laser

  Implantul dentar

  Implanturile dentare au revolutionat medicina dentara in ultimii 25 de ani, venind cu solutii practice acolo unde inca nu se gasisera raspunsuri.

  Implantul dentar este de fapt o radacina artificiala, care inlocuieste dintele lipsa, si serveste drept suport coroanei dentare. De obicei, implantul se insera in cadrul unei prime sedinte chirurgicale, dupa care urmeaza o perioada variabila, de cateva luni, in care acesta se integreaza in osul maxilar. Cand legaturile sale cu osul maxilar sunt suficient de puternice, implantul primeste un bont si o coroana dentara, ce reconstruiesc complet dintele lipsa.

  Recent, insa, s-au implementat proceduri prin care implantul poate primi coroana in aceeasi sedinta in care este inserat, si aceasta procedura se numeste “incarcare imediata”. Interesant, nu? Poti pleca din clinica cu implantul si dintele fix dupa o interventie de maximum 60 minute.

  Temerile legate de implantul dentar

  Daca iti este teama de durere sau pur si simplu de interventia in sine, avem solutia pentru tine: sedarea constienta. Acest lucru inseamna ca un medic anestezist te va seda si va sta langa tine sa te monitorizeze pe tot parcursul interventiei chirurgicale, astfel incat tu sa nu simti nimic si sa fii in perfecta siguranta. La finalul interventiei te vei trezi si vei putea merge acasa linistit, fiindca nu este nevoie de spitalizare sau supraveghere medicala. Vei fi doar poate putin ametit.

  Daca temerile tale sunt de ordin financiar, si pe acestea le putem depasi impreuna. Vei avea un plan de tratament riguros intocmit, astfel incat vei cunoaste toate costurile inainte de interventie. Daca simti nevoia unei esalonari a platilor, putem discuta si acest lucru, trebuie doar sa ne anunti.

  Daca iti este teama ca implantul va fi “respins” de organism, vrem sa stii ca nicio interventie nu se realizeaza fara un set de analize prealabile, astfel incat vom sti exact care este starea ta de sanatate generala. Lipsa de integrare a implanturilor in os are de obicei drept cauza o afectiune generala, precum diabetul decompensat, cancerul, parodontoza netratata, radioterapia, etc, sau obiceiuri vicioase precum fumatul, alcoolismul. Ne vom asigura ca organismul tau este pregatit sa primeasca implantul dentar.

  Cum poate fi folosit un implant dentar?

  • Ca inlocuitor pentru un singur dinte lipsa
  • Ca stalp de sustinere pentru punti dentare fixe construite pe implanturi
  • Ca stalp de sustinere pentru lucrari mobile

  Asadar, implanturile pot inlocui un singur dinte lipsa, sau pot servi drept stalpi de sustinere pentru reconstructii complexe, chiar ale intregii danturi.

  Cum stii daca esti candidat pentru implant dentar?

  Daca iti lipsesc unul sau mai multi dinti de pe arcade, poti lua in considerare varianta de implant dentar. Daca insa acesta poate fi inserat si in ce conditii, doar medicul dentist iti poate spune, dupa ce a analizat cu atentie computerul tau tomograf. Te rugam sa retii ca inserarea unui implant necesita analiza imagistica 3D (computer tomograf), care masoara cu acuratete dimensiunile osoase in zona de maxilar care va primi implantul. Doar o radiografie panoramica nu este suficienta pentru intocmirea unui plan de tratament.

  Este bine sa stii ca dupa pierderea unui dinte, zona de os care l-a sustinut se retrage/resoarbe pe masura ce trece timpul, astfel incat dupa o anumita perioada este posibil ca osul restant sa nu mai poata asigura suficient suport pentru viitorul implant. In astfel de cazuri se poate apela la manopere precum aditia de os, liftingul de sinus, bone- splitting, etc, sau chiar se poate renunta la insertia implantului. Asadar, nu astepta ani de zile sa te hotarasti, fiindca osul se diminueaza iar procedura se poate complica sau poate deveni chiar imposibila.

  De ce ai nevoie pentru inserarea unui implant dentar?

  Daca iei in calcul insertia unui implant dentar te asteptam la noi in clinica pentru o consultatie cu medicul implantolog. Acesta iti va recomanda urmatoarele investigatii preliminare interventiei:

  • CT in zona de insertie a implantului
  • Analize de sange
  • EKG

  Daca suferi de alte afectiuni generale sau urmezi o anumita schema medicamentoasa, este posibil ca medicul implantolog sa colaboreze interdisciplinar cu medicul tau generalist si sa stabileasca impreuna modalitatea de abordare.

  Programeaza ACUM o consultatie!

  Testimoniale

  Recenzii lasate de catre clientii nostri

  • De ceva timp ma gandeam daca nu cumva exista si in Romania o metoda mai putin dureroasa pentru tratarea cariilor (fara sa stiu ca exista Life Dental Spa). Careful what you're wishing for pentru ca se pare ca exista si functioneaza minunat! Fara freze, aparate invechite si durere, mi-am invins in sfarsit frica de durere (pentru ca de asta ne este frica, nu de dentist). Sunt recunoscator pentru asta si multumesc mult echipei Life Dental Spa! Cu siguranta ma voi programa si in viitor!
   testimonial 1
  • Clinica Life Dental Spa ofera solutii reale pentru tratarea parodontozei cu laser, iar tratarea cariilor cu laser te face sa iti invingi frica de dentist. Recomand tururor celor care au teama de dentist.
   testimonial 2
  • Pe langa faptul ca sunteti pozitionati in centrul orasului, am descoperit aici pe langa tratamente cu laser, si informatii despre tratamente holistice (nu stiam ca exista). Am facut o albire cu laser si o igienizare - rapid, fara durere.
   testimonial 3

  Galerie foto

  Programeaza-te ACUM!

   Nume
   Prenume
   Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

   SUS
   SUNA