Programeaza-te ACUM!

  Nume
  Prenume
  Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

  Detartraj Si Sterilizare Laser

  preview video detartraj si sterilizare laser
  laser dentar

  Detartraj si sterilizare laser (Laser Mouth Disinfection) – protocol de preventie a gingivitei si parodontozei creat de dr. Cristina Obreja

  Ce este Laser Mouth Disinfection?

  Tratamentul Detartraj si sterilizare laser (Laser Mouth Disinfection) este un protocol special, creat de dr. Cristina Obreja, specialist laser dentar si fondator al clinicii Life Dental Spa, pentru prevenirea aparitiei gingivitei si parodontozei si pentru impiedicarea recidivelor dupa tratamentul acestora. Scopul tratamentului Laser Mouth Disinfection este de a dezinfecta cavitatea bucala prin eliminarea simultana a bacteriilor din zona supra si subgingivala intr-o singura sedinta, cu ajutorul laserului dentar, cel mai eficient bactericid cunoscut. Aceasta terapie implica curatarea si dezinfectarea dintilor si gingiilor. In clinica Life Dental Spa, aceasta procedura se adreseaza tuturor pacientilor care isi doresc sa previna aparitia imbolnavirilor gingivale, precum gingivita, parodontoza si complicatiile lor. Practic, am gandit aceasta metoda ca raspuns la doua dintre cele mai frecvente intrebari ale pacientilor nostri:

  1. 1. Ce pot face astfel incat sa ma protejez de gingivita si parodontoza?
  2. 2. Ce pot face pentru a preveni recidiva gingivitei si parodontozei, dupa tratament?

  In plus, Laser Mouth Disinfection este o procedura mai mult decat binevenita daca de ea beneficiaza periodic pacientii cu istoric de boala parodontala, pentru a intretine rezultatul benefic obtinut in urma Protocolului Holistic Life Dental Spa de tratament al gingivitei si parodontozei. Laser Mouth Disinfection se poate realiza o data la 6 luni sau chiar mai des, daca se intentioneaza intretinerea si prevenirea recidivelor in caz de gingivite sau parodontoze. In astfel de cazuri, este posibil ca medicul sa recomande procedura de 3-4 ori pe an.

  Asadar, cui se adreseaza Laser Mouth Disinfection?

  • pacientilor care doresc sa previna aparitia gingivitei si parodontozei;
  • pacientilor care s-au tratat de gingivita si doresc sa previna recidiva acesteia;
  • pacientilor care s-au tratat de parodontoza si doresc sa intretina rezultatul benefic pe termen lung;
  • pacientilor cu risc de parodontoza, care doresc sa ia masurile necesare inainte ca aceasta sa se instaleze.
  • pacientilor cu predispozitie la boala parodontala (mostenire genetica, fumat, malocluzii cu inghesuiri dentare ce nu pot fi tratate ortodontic si acumuleaza multa placa bacteriana, afectiuni generale precum diabetul, etc)
  • pacientilor care sufera de anumite afectiuni generale in care este absolut necesar sa nu existe focare bacteriene in organism, deci nici in cavitatea bucala (afectiuni cardio-vasculare de exemplu, inainte de anumite interventii chirurgicale, etc)
  • femeilor insarcinate cu predispozitie la inflamatie gingivala, pentru a elimina incarcatura bacteriana ce poate afecta sarcina.

  Cum se realizeaza Laser Mouth Disinfection in clinica noastra?

  In cadrul clinicii Life Dental Spa, tratamentul Laser Mouth Disinfection are la baza mai multe etape de realizare a procedurii.

  Etapa 1: Consultatia

  Primul pas il reprezinta consultatia de specialitate si stabilirea necesitatii acestui tip de tratament.

  IMPORTANT! A nu se confunda Laser Mouth Desinfection cu Protocolul Holistic Parodontal pentru tratamentul gingivitei si parodontozei. Ambele implica folosirea laserului dentar, insa cu lungimi de unda si setari diferite! De asemenea, timpul de realizare al procedurii Laser Mouth Disinfection este considerabil mai mic decat cel al Protocolului Holistic Parodontal, care necesita de obicei mai multe sedinte de tratament. Laser Mouth Disinfection previne aparitia si recidiva gingivitei si parodontozei, in timp ce Protocolul Holistic Parodontal trateaza gingivite si parodontoze deja instalate.

  In cadrul clinicii Life Dental Spa, consultatia de specialitate se realizeaza cu ajutorul camerei intraorale de catre medicul dentist. Se discuta si identifica factorii predispozanti la afectiuni parodontale si se realizeaza un plan de tratament cu costurile aferente.

  Factorii predispozanti ai afectiunilor parodontale pot fi locali: igiena dentara incorecta sau insuficienta, anomalii dentomaxilare (dinti inghesuiti sau spatiati, “muscatura” incorecta) si generali: fumat, alimentatie nesanatoasa (bogata in zahar rafinat), genetici (mostenirea de la parinti), afectiuni generale (diabet, hipovitaminoza C, anemie, leucemie etc), stari fiziologice (pubertate, sarcina, menstruatie, menopauza), tratamente medicamentoase utilizate in epilepsie, imunosupresoare, boli cardiovasculare).

  Etapa 2: Igienizare dentara profesionala, ce include detartrajul cu ultrasunete, periajul profesional si air-flow

  Detartraj ultrasunete – este o procedura prin care se inlatura tartrul si placa bacteriana de pe suprafetele dentare ale pacientului, lasandu-le netede si curate. Aceasta procedura reprezinta o etapa a procesului de ingrijire dentara, iar pacientilor li se recomanda efectuarea periodica a detartrajului insotit de periaj dentar profesional, deoarece astfel vor preveni afectiunile parodontale si se vor putea bucura timp indelungat de sanatatea dintilor. In mod obisnuit, detartrajul se recomanda a fi realizat de doua ori pe an (nu o singura data!), insa in cazuri cu parodontoza si gingivita in antecedente, recomandarea este la maxim 3-4 luni.

  Tartrul nu se poate indeparta prin metodele de igiena obisnuite: periuta, ata dentara sau dus bucal. Fiind o depunere dura, solida, de bacterii mineralizate cu minerale din saliva, acesta se indeparteaza doar prin detartraj profesional.

  Depunerile de tartru sunt principala cauza a majoritatii problemelor dentare, si de aceea trebuie inlaturate periodic.

  In timpul periajului dentar realizat acasa sunt inlaturate resturile de alimente, dar microorganismele pot ramane in spatiile greu accesibile, unde se formeaza placa bacteriana care in timp se mineralizeaza, favorizand aparitia tartrului. Aceste depuneri sunt cu atat mai pronuntate, cu cat pacientul nu foloseste un mijloc de igienizare interdentar, precum dusul bucal sau ata dentara.

  Vibratiile ultrasonice disloca depunerile de tartru, suprafata dintelui ramanand intacta, neafectand smaltul.

  In cadrul procedurii Laser Mouth Disinfection, detartrajul se realizeaza atat supragingival cat si subgingival, cu ajutorul unor anse speciale.

  Periajul profesional inlatura placa bacteriana de pe suprafetele dintilor si le finiseaza, iar procedura de air-flow realizeaza curatarea de detaliu, in spatiile greu accesibile, a coroanelor si puntilor dentare, si a aparatelor ortodontice.

  Cu ajutorul clinicii Life Dental Spa, pacientii nostri isi mentin atat sanatatea dintilor, cat si prevenirea infectiilor dentare prin intermediul procedurilor de Laser Mouth Disinfection.

  Etapa 3: Indepartarea bacteriilor patogene cu laser dentar

  Laserul dentar reprezinta ultima tehnologie in domeniul medicinei dentare, un real ajutor in ceea ce priveste eliminarea bacteriilor patogene si stimularea regenerarii gingivale. Exista mai multe tipuri de lasere, cu lungimi de unda diferite si indicatii diferite. In procedura Laser Mouth Disinfection din clinica Life Dental Spa se foloseste laserul pentru tesuturi moi BIOLASE (SUA), cu rezultate excelente pe termen lung. Cu ajutorul programului de sterilizare cu laser sunt eliminate bacteriile patogene din zona supra si subgingivala, iar cu ajutorul setarilor de biostimulare sunt favorizate procesele fiziologice de regenerare gingivala si osoasa. In acest fel, cavitatea bucala este asanata complet, bacteriile patogene eliminate iar tesuturile biostimulate pentru a se regenera. Pacientii isi pot efectua acum la cabinetul stomatologic Life Dental Spa din Bucuresti aceasta procedura care ii va ajuta sa isi mentina cavitatea bucala curata si sanatoasa.

  Etapa 4: Educatie si instructaj pentru pacient

  Niciun tratament dentar nu poate avea succes pe termen lung daca pacientul nu cunoaste si nu respecta regulile unui stil de viata sanatos si pe cele ale unei igiene dentare corecte. In clinica noastra formam pacienti responsabili, pe care ii incurajam sa adopte o dieta sanatoasa, fara ZAHAR RAFINAT si faina alba, bogata in legume si fructe proaspete, care sa asigure necesarul zilnic de nutrienti pentru un organism care functioneaza optim.

  O alimentatie bogata in carne, zahar si fainoase determina acidifierea mediului intern sangvin, cu mobilizarea calciului din oase si dinti. Zaharul interfera si cu buna functionare a sistemului imunitar, care daca este slabit nu poate contracara actiunea nociva a bacteriilor patogene. Si asa ne imbolnavim.

  Daca peste toate acestea se adauga si o igiena dentara necorespunzatoare, rezultatul este de obicei dezastruos. Si, din pacate, este rezultatul pe care il vedem in statisticile de sanatate: 8 din 10 romani sufera de o afectiune parodontala, doar 2 dintre acestia sunt diagnosticati la medic si doar 1 (UNUL!) se trateaza.

  Asadar, toti pacientii clinicii noastre trec printr-un training intensiv de educatie pentru o viata sanatoasa, ca parte din programul de prevenire a imbolnavirii si recidivei de gingivita si parodontoza.

  De ce este recomandata procedura Laser Mouth Disinfection by dr. Cristina Obreja?

  Clinica Life Dental Spa recomanda tuturor pacientilor efectuarea periodica a tratamentului Full Mouth Disinfection, deoarece aceasta terapie aduce beneficii starii generale de sanatate.

  Avantajele terapiei Full Mouth Disinfection sunt:

  • terapie complet nedureroasa realizata cu ajutorul laserului dentar
  • nu necesita anestezie, nu se folosesc ace
  • terapie realizata intr-o singura sedinta de aproximativ 60 minute;
  • elimina bacteriile patogene raspunzatoare de instalarea bolilor parodontale;
  • contribuie la imbunatatirea starii de sanatate generala, deoarece este binecunoscut faptul ca bacteriile care produc parodontoza pot afecta si alte organe la distanta, precum inima si creierul;
  • reduce riscul aparitiei parodontozei si gingivitei;
  • reduce riscul de recidiva al gingivitei si parodontozei;
  • constituie tratament de intretinere pe termen lung dupa tratamentul parodontozei si gingivitei.

  La ce interval se recomanda realizarea Laser Mouth Disinfection

  • o data pe an pentru cei care doresc sa previna aparitia gingivitei si parodontozei
  • de doua ori pe an pentru cei care au parodontoza si gingivita in antecedente, au tratat-o corespunzator si doresc sa previna recidiva.

  Concluzii

  Pacientii care au boala parodontala in antecedente si au tratat-o deja cu Protocolul Holistic Parodontal disponibil in clinica noastra, cunosc faptul ca exista un risc de recidiva daca nu respecta recomandarile noastre, legate de igiena si stil de viata.

  Dupa tratamentul propriu zis, acesti pacienti stiu, de asemenea, ca starea de bine obtinuta in urma acestuia trebuie intretinuta pe termen lung. In principiu, boala parodontala trebuie monitorizata medical TOATA VIATA.

  Pentru a veni in sprijinul acestor pacienti dar si pentru cei care doresc sa previna bolile parodontale, dr. Cristina Obreja, specialist laser dentar, a creat aceasta procedura de Laser Mouth Disinfection. Metoda implica atat beneficiile recunoscute in toata lumea ale laserului dentar cat si pe cele ale reevaluarii, uneori de la punctul 0, a stilului de viata al pacientului, care determina de obicei imbolnavirea.

  Abordarea Life Dental Spa este una minim invaziva, conservativa, cu respect fata de tesuturile biologice pe care le-a creat Natura. Cu siguranta, preventia este cea mai buna abordare, deoarece implica un consum minim de resurse financiare, de timp si manopere simple, nedureroase.

  Majoritatea pacientilor isi doresc sanatate dentara si pastrarea propriilor dinti pe arcade toata viata. Parodontoza este acea afectiune datorita careia se pierd in totalitate dintii, daca nu este diagnosticata si tratata la timp. Cand primul dinte incepe sa devina mobil, pacientul resimte acest lucru ca fiind un puternic semnal de alarma. In realitate, primul semnal de alarma ar trebui sa fie sangerarea si inflamarea gingivala, deoarece daca s-a ajuns la etapa de mobilitate dentara, parodontoza este deja intr-un stadiu avansat.

  Exista solutii de tratament pentru fiecare stadiu al parodontozei (incipienta, medie, avansata), insa cu siguranta cel mai eficient tratament este cel instituit in stadii cat mai timpurii, sau, si mai indicat este sa prevenim afectiunea. O data cu procedura Laser Mouth Disinfecion by dr. Cristina Obreja, prevenirea afectiunii este posibila acum la Life Dental Spa.

  In momentul in care se apreciaza predispozitia unui pacient de a suferi de parodontoza, se iau si masurile necesare pentru a preintampina afectiunea. In primul rand, se elimina pe cat posibil factorii predispozanti:

  • fumatul
  • alimentatia nesanatoasa bogata in zahar fainoase, bauturi carbogazoase, etc.
  • cafeaua
  • malocluziile dentare (“muscatura incorecta” cu inghesuiri sau spatieri dentare, relatii anormale intre dinti, etc)
  • procedurile de igiena dentara acasa - pacientul trebuie sa realizeze un periaj dentar corect, si sa foloseasca obligatoriu un mijloc de igienizare interdentar, precum dusul bucal (ideal) sau ata dentara.

  Procedura Laser Mouth Disinfection este o manopera blanda si eficienta, care nu necesita anestezie pentru ca este nedureroasa si care poate preveni cu succes aparitia si recidiva bolilor parodontale.

  Programeaza-te acum si te vei convinge!

  Biostimulare dentara laser

  Biostimulare dentara laser

  Beneficiaza de efectele terapeutice ale biostimularii dentare laser.

  Laser dentar

  laser dentar

  Tehnologie de ultima generatie folosita in diverse proceduri stomatologice

  Testimoniale

  Recenzii lasate de catre pacientii nostri

  • De ceva timp ma gandeam daca nu cumva exista si in Romania o metoda mai putin dureroasa pentru tratarea cariilor (fara sa stiu ca exista Life Dental Spa). Careful what you're wishing for pentru ca se pare ca exista si functioneaza minunat! Fara freze, aparate invechite si durere, mi-am invins in sfarsit frica de durere (pentru ca de asta ne este frica, nu de dentist). Sunt recunoscator pentru asta si multumesc mult echipei Life Dental Spa! Cu siguranta ma voi programa si in viitor!
   testimonial 1
  • Clinica Life Dental Spa ofera solutii reale pentru tratarea parodontozei cu laser, iar tratarea cariilor cu laser te face sa iti invingi frica de dentist. Recomand tururor celor care au teama de dentist.
   testimonial 2
  • Pe langa faptul ca sunteti pozitionati in centrul orasului, am descoperit aici pe langa tratamente cu laser, si informatii despre tratamente holistice (nu stiam ca exista). Am facut o albire cu laser si o igienizare - rapid, fara durere.
   testimonial 3

  Galerie foto

  Programeaza-te ACUM!

   Nume
   Prenume
   Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

   SUS
   SUNA