Programeaza-te ACUM!

  Nume
  Prenume
  Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

  Chirurgie Dentara Laser

  chirurgie dentara laser

  Chirurgia dentara este vazuta ca o latura invaziva si dureroasa a stomatologiei clasice, provocandu-le pacientilor o teama profunda de interventiile de acest fel. Stomatologia moderna a adus un suflu nou asupra acestui domeniu, facand ca extractiile, chistectomiile sau alte manopere sa fie mai usor de realizat.

  Life Dental Spa este una dintre primele clinici din Romania care aplica principiile moderne, minim invazive, ale medicinii dentare, specialistii nostri practicand chirurgia dentara cu ajutorul laserului stomatologic.

  Chirurgia dentara cu laserul ofera siguranta ca manoperele invazive sa fie mult mai usor de suportat de catre pacienti, avand avantajul major de a fi bactericid. Astfel, utilizarea laserului dentar face ca riscul dezvoltarii unor infectii in urma procedurilor chirugicale sa scada considerabil, asigurand protectia pacientilor in acest sens.

  Ce este o extractie dentara?

  Extractia dentara este o manopera stomatologica de indepartare a unui dinte de la nivelul arcadei dentare.

  Fiind o tehnica invaziva, specialistii Life Dental Spa recurg la extractia dintelui doar in cazul in care nu se mai poate realiza un tratament conservator care sa salveze dintele afectat. Pe scurt, cazurile in care se recurge la extractie dentara sunt:

  • distrugeri extinse de la nivelul coroanei la radacina, la nivelul subgingival, ce fac ca dintele sa nu mai poata fi tratat protetic
  • dinti afectat la nivel radicular de complicatii ale parodontitei apicale cronice (granuloame periapicale) unde tratamentul endodontic nu mai poate salva dintele
  • dinti ce afecteaza sinusurile, ducand la intretinerea unei sinuzite maxilare de cauza dentara
  • dinti afectati de parodontoza, foarte mobili, unde tratamentul conservator nu mai are efect.


  Parodontoza apare pe fondul unei retractii gingivale, scazand stabilitatea dintelui in alveola. Pe langa cariile de colet ce pot aparea pe fondul descoperirii radacinii, este profund afectata si functia masticatorie, producand disconfort pacientului.

  De asemenea, exista posibilitatea ca in urma pierderii dintilor, fie din cauza parodontozei sau a extractiilor multiple sa se produca modificari osoase la nivelul crestei dentare. Practic, in cazul in care pacientul a pierdut toti dintii de pe arcada, pentru a realiza o proteza totala este necesara regularizarea crestei alveolare, pentru ca proteza sa se fixeze perfect in cavitatea bucala. Aceasta manopera chirurgicala implica o incizie la nivel gingival si frezarea crestei osoase, urmata de suturarea gingiei.

  Extractia dentara si regularizarea crestei alveolare pot fi o proceduri dureroase si traumatizante pentru pacienti, insa specialistii Life Dental Spa au solutia perfecta ca acest lucru sa dispara.

  Chirurgia dentara realizata cu laserul asigura o vindecare rapida si fara complicatii, gratie proprietatilor sale de a distruge bacteriile si de a stimula imunitatea la acest nivel.

  Ce este odontectomia?

  Odontectomia este un tip de extractie dentara realizata atunci cand un dinte este inclus in osul alveolar, si se refera in special la maselele de minte.

  Practic, dintele nu a erupt pe arcada, dar este necesar sa fie extras din cauza problemelor pe care le creeaza, precum:

  • pozitia nefireasca in care acestia se afla (pot fi oblici sau orizontalizati), aceasta facand imposibila eruptia, mai ales daca spatiul de pe arcada aferent dintelui respectiv nu mai exista sau este prea mic;
  • dintele inclus, prin pozitia sa, impiedica eruptia dintilor vecini;
  • daca pacientul urmeaza un tratament ortodontic si poarta aparat dentar, procesul de aliniere a dintilor poate fi perturbat de un dinte inclus.


  Deseori se recurge la odontectomie atunci cand vorbim despre molarii de minte maxilari si mandibulari. Acestia fie nu pot erupe din cauza lipsei de spatiu, fie au o pozitie ce nu le permite eruperea normala pe arcada, riscand sa apara complicatii septice sau nervoase.

  Asemeni unei extractii dentare normale, specialistii Life Dental Spa recurg la odontectomie doar in cazurile in care este absolut necesar, luand in calcul avantajele si dezavantajele acestei proceduri chirurgicale invazive. Cu toate acestea, daca odontectomia este necesara, specialistii nostri practica chirurgia dentara cu laserul pentru descoperirea intraosoasa a acestor molari de minte inclusi.

  Nu doar ca sangerarea va fi diminuata si durerea va fi aproape absenta, dar va scadea riscul de contaminare, laserul avand un puternic efect sterilizant, ce va duce la micsorarea riscului de aparitie a unor complicatii.

  Ce presupune chistectomia?

  Chistectomia reprezinta manopera chirurgicala prin care este extirpat un chist. Chistul este o cavitate dezvoltata patologic, limitata total sau partial de o membrana, avand in interior un continut fluid, bacterian.

  Acestea pot fi de mai multe feluri, precum:

  • chisturi aparute in timpul dezvoltarii, de cauza dentara sau nu;
  • chisturi de natura inflamatorie, precum chistul periapical, dezvoltat la radacina unui dinte afectat.


  Chistul aparut la nivelul radacinii dintelui este frecvent intalnit in cabinetul stomatologic. Acesta apare in urma dezvoltarii unei carii dentare care a ajuns la nerv, bacteriile ducand la necrozarea sa (moartea nervului). Infectia produsa se intinde pana la varful radacinii, unde incepe sa se formeze, initial, un proces acut, ce poate evolua spre unul cronic, de tipul chistului.

  Specialistii Life Dental Spa recurg la chistectomie numai in cazul in care dintele nu mai poate fi tratat endodontic pe canal, fiind necesara o manopera invaziva pentru a trata afectiunea. Chistectomia implica o incizie la nivelul gingiei, pentru a putea extirpa continutul chistului si membrana sa, in scopul tratarii infectiei dentare.

  Metoda moderna ce foloseste laserul dentar elimina aproape complet necesitatea extirparii chirurgicale ale granuloamelor si chisturilor, deoarece se obtin rezultate excelente doar prin tratamente de canal asistate laser. Practic, raza laser sterilizeaza canalul radicular si elimina bacteriile si infectia din zona, pentru ca apoi osul sa se remineralizeze intr-un interval de cateva luni. Fantastic, nu?

  Datorita laserului, am eliminat aproape complet din serviciile noastre o metoda de tratament invaziva, si anume rezectia apicala!

  Cum se realizeaza operatia de sinus lifting?

  Sinusul maxilar este o cavitate situata in osul maxilar plina de aer, peretii sai fiind destul de apropiati cu radacinile dintilor laterali superiori (premolari, molari). In cazul in care pacientul prezinta edentatii la acest nivel, peretele inferior al sinusului incepe sa se extinda, urmand conturul spatiului in care a fost dintele. Practic, daca pacientul a suferit extractia unui molar, exista sanse ca la acel nivel sa se ,,prabuseasca” peretele sinusului.

  De ce este periculos acest lucru? Raspunsul este simplu: in cazul in care pacientul decide, la un moment dat, sa recurga la un implant dentar in locul dintelui extras, peretele sinusal coborat va reprezenta o problema. Implantul dentar este inserat in os, fiind esential ca acesta sa nu interfereze cu sinusul maxilar pentru a nu aparea complicatii majore. In cazul unui perete sinusal prabusit, cand osul nu este suficient pentru a sustine implantul, se poate recurge la operatia de augumentare osoasa si de sinus lifting.

  Sinus liftingul este o manopera chirurgicala in cadrul careia se face aditie osoasa pe sub membrana sinusala, fara ca aceasta sa fie perforata, reducandu-se astfel volumul sinusului coborat la nivelul edentatiei. In acest fel, se asigura cantitatea de os necesara pentru a suporta implantul dentar, pentru ca acesta sa aiba stabilitate.

  Sunt doua moduri prin care se poate face operatia de sinus lifting:

  Sinus lifting extern, cu fereastra laterala

  Se recurge atunci cand este necesara o aditie de os in cantitate mare, procedura fiind frecvent utilizata si constand in incizia gingiei si crearea unei ferestre la nivelul osului, pana la membrana sinusala.

  Aceasta va fi cu grija ridicata, urmand ca materialul osos sa fie introdus dedesubt, urmand ca fereastra si gingia sa fie atent inchise. Dupa aproximativ 7-9 luni, se poate evalua reusita operatiei si se poate introduce implantul dentar.

  Sinus lifting intern, cu orificiu la nivelul crestei

  Se realizeaza pentru aditiile osoase mici: aceasta presupune crearea unui orificiu in os, pana la nivelul sinusului dar fara perforarea membranei, ce va fi ridicata usor, adaugandu-se material osos sub aceasta.

  Ulterior, se va inchide orificiul si se va sutura gingia, urmand ca in 7-9 luni sa se poata insera implantul pentru a avea rezultate excelente

  Un aspect esential este acela ca orice manopera ce implica sinusurile maxilare vor fi efectuate in urma unor investigatii radiografice 2D, precum si a unui computer tomograf 3D, pentru a evalua corect dimensiunile sinusului si ale peretilor sai.

  Implantologia asistata laser – exponentul chirurgiei dentare moderne

  Chirurgia dentara a oferit posibilitatea inlocuirii unui dinte pierdut de pe arcada dentara fara a afecta dintii laterali, cu ajutorul implantului dentar. Pentru a nu mai acoperi protetic cu punti dentare spatiile goale de pe arcada, ce implica slefuirea invaziva a dintilor stalpi limitanti, specialistii Life Dental Spa ofera posibilitatea insertiei implanturilor dentare asistate laser. Acesta este practic o radacina artificiala ce se insera la nivelul dintelui lipsa, fiind necesara o cantitate suficienta de os care sa asigure stabilitate. Ulterior, dupa ce implantul a fost integrat si acceptat de organism, acestuia i se poate adauga un bont peste care sa vina o coronita dentara, restaurand in totalitate edentatia.

  Implantologia asigura restaurarea morfologiei cu ajutorul unui singur implant, daca lipseste un singur dinte, sau a puntilor pe implanturi, in cazul in care lipsesc mai multi dinti.

  Chirurgia dentara laser si stomatologia holistica

  Life Dental Spa urmeaza principiile stomatologiei holistice, specialistii nostri fiind adeptii tratamentelor minim invazive si cat mai usor de urmat de catre pacienti. Este foarte important pentru noi sa existe o armonie intre factorii fizici si cei psihologici, si de aceea oferim foarte mare atentie asupra informarii pacientilor nostri cu privire la toate procedurile necesare.

  Pacientii nostri cunosc dinainte tot ce urmeaza, creandu-se astfel o buna colaborare medic-pacient, ceea ce va duce la un mediu mai placut si mai confortabil din punct de vedere psihologic.

  De asemenea, atunci cand primim un pacient in tratament, evaluam cu atentie starea sa generala de sanatate, deoarece aceasta are o importanta covarsitoare in reusita tratamentului chirurgical stomatologic. Daca exista dezechilibre, afectiuni decompensate, este absolut necesar ca acestea sa fie rezolvate inainte de interventia chirurgicala dentara.

  Laserul stomatologic a revolutionat stomatologia clasica gratie multiplelor sale avantaje minim-invazive, aducand beneficii imediate, vizibile inca de la prima sedinta, precum:

  • lipsa durerii, pacientii nu mai au nevoie de anestezie decat in cazuri de chirurgie complexa
  • efectul sau antibacterian, sterilizant, care face ca fiecare manopera sa aiba risc scazut de infectie
  • proprietatile sale de biostimulare, tesuturile fiind stimulate sa se regenereze
  • scaderea edemului si durerii postoperator
  • sangerare scazuta


  Astfel, chirurgia dentara cu laserul realizata de catre LifeDentistii nostri a devenit mai putin infricosatoare pentru pacienti, gratie atat specialistilor care sunt foarte bine pregatiti in domeniu, cat si laserului in sine, utilizat corect si eficient pentru ca manoperele sa fie mult mai usor de urmat de catre pacienti.

  De ce sa alegi chirurgia dentara laser in clinica Life Dental Spa?

  Life Dental Spa dispune de cei mai bine pregatiti medici, acestia urmand o continua perfectionare in strainatate, asigurand efectuarea tratamentelor stomatologice la un nivel cat mai inalt de calitate.

  Pacientii uita de durere si de stresul vizitei la stomatolog, caci totul se desfasoara intr-o atmosfera prietenoasa si calda, ce ofera un confort psihic.

  De asemenea, echipamentele tehnologice de ultima generatie si laserul dentar ofera o experienta mult mai placuta, tratamentele fiind realizate rapid si eficient, avand rezultate vizibile inca din primele sedinte. Chirurgia dentara cu laserul stomatologic ofera cele mai sigure si mai de calitate rezultate, efectele fiind excelente pe termen lung.

  Programeaza-te ACUM si beneficiaza de tratamentele chirugiei dentare cu laserul dentar!

  Testimoniale

  Recenzii lasate de catre clientii nostri

  • Sunt foarte multumit de experienta cu LifeDentalSpa. Locatia este perfecta si calitatea serviciilor este de cea mai inalta calitate. Este cel mai bun cabinet stomatologic la care am fost pana acum.
   testimonial 2
  • Recomand cu mult drag, echipă frumoasă si unită
  • Aparatura de ultimă generatie, personal calificat si amabil , curățenie desăvârșită, ultimile inovații stomatologice, preturi pentru buzunarul tuturor.

  Galerie foto

  Programeaza-te ACUM!

   Nume
   Prenume
   Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

   SUS
   SUNA