Programeaza-te ACUM!

  Nume
  Prenume
  Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

  Tratamentul De Canal La Microscop Asistat Laser

  preview tratament canal asistat laser
  tratamentul de canal la microscop asistat laser

  1. Ce este tratamentul de canal la microscop asistat laser?

  Odata cu avansarea si dezvoltarea stomatologiei moderne, uzul microscopului dentar in tratamentele de canal a devenit foarte important. Cu ajutorul lui practicianul poate identifica canale suplimentare si astfel sansele de reusita cresc considerabil. De asemenea medicul stomatolog poate indeparta instrumente fracturate pe canal, poate identifica eventuale fracture sau fisuri radiculare care compromit un tratament de canal.

  Pe masura ce metodele de tratament evolueaza apar din ce in ce mai multe instrumente menite sa creasca reusita interventiei sis a usureze munca medicului. Printre aceste instrumente importante se numara si laserul dentar.

  In urma multor studii a fost demonstrate eficienta completarii tratamentului de canal cu laserul dentar. Acesta este folosit in etapa de dezinfectie a canalelor iar folosire lui sub microscop ofera medicului un control mai bun al dezinfectiei peretilor canalelor si creste sansele de reusita a interventiei endodontice.

  2. De ce avem nevoie de tratament de canal?

  O carie netratata, in timp, creste in diametru si avanseaza usor si sigur catre nerv. De cele mai multe ori pacientul simte un disconfort la rece sau la dulce dar il ignora pentru ca apare periodic si dispare rapid. Daca procesul carios este ignorat mult timp, poate sa apara o durere constanta care creste in intensitate. In acel moment nervul este inflamat, se afla in stadiul de pulpita si necesita un tratament endodontic.

  Acesta se poate infecta si pe radiografie apare o leziune caracteristica care indica un tratament endodontic..

  Acest fenomen poate sa apara din multiple motive:

  • neinstrumentarea pana la varf a canalelor
  • neidentificarea tuturor canalelor, irigarea necorespunzatoare a canalelor
  • esecul plombei sau a coroanei pusa pe dinte

  In acest caz retratamentul de canal este necesar pentru a favoriza vindecarea infectiei. In astfel de situatii sterilizarea cu laser a canalelor este de o importanta majora.

  Desi aceasta practica nu mai este de actualitate si este evitata pe cat posibil, exista si cazuri unde este indicata. In situatiile in care se construiesc lucrari de dimensiuni mari si majoritatea dintilor au deja tratamente de canal, pentru a evita viitoare complicatii care sa puna in pericol lucrarea protetica, se opteaza pentru tratamentul de canal si pe restul dintilor de sub lucrare(1-3 dinti).

  3. Care sunt avantajele tratamentului de canal asistat laser?

  Cand este folosit, laserul dentar emite o raza luminoasa care curata tesuturile moi si dure din cavitatea orala sau le modifica structura. FDA (Food and Drugs Administration) a aprobat folosirea laserului in stomatologie si a adus o importanta contributie in tratamentul de canal, tratamentul cariilor(fara anestezie si fara durere), tratamentul gingivite, afectiunilor parodontale s.a.

  Efectele laserului in tratamentul endodontic au fost confirmate si aduc un aport critic in dezinfectia canalelor in special in cazurile complicate cand dintii prezinta afectiuni vechi,cu infectii, secretii purulente s.a

  Succesul unui tratament de canal asistat laser este dat de eficienta cu care sunt dezinfectate canalele, de obturatie de canal, calitatea restaurarii coronare(prin obturatie sau coroana dentara) si de reactivitatea organismului.

  Clasic tratamentul de canal consta in curatarea canalelor cu ace speciale pentru aceasta manopera si folosirea un solutii pentru dezinfectarea lor. Desi aceste solutii iriga cu succes canalul/canalele principale, canalele auxiliare raman de multe ori neatinse atat de instrumentele mecanice cat si de solutii. Aici intervin laserterapia si ozonoterapia.

  Laserul dentar este introdus pe canal si este plimbat pe toata lungimea lui folosind miscari circulare. Astfel raza laserului ajunge pe toti peretii canalui si intra si dezinfecteaza si cele mai inguste canalicule.

  In completarea laserului intervine si lampa cu ozon care emite acest gaz care are propietatea de a patrunde si dezinfecta cele mai greu accesibile spatii din profunzimea canalelor.

  4. Cum se foloseste laserul in tratamentul de canal asistat laser?

  Pentru ca aceasta etapa de sterilizarea si dezinfectia sa aiba un efect maxim trebuie folosita o izolarea adecvata a dintelui tratat. Diga dentara este necesara pentru a obtine aceasta izolare si pentru a asigura o sansa cat mai mare de succes a tratamentului.

  Dupa instrumentarea pana la varf a canalelor(cu diga dentara montata) se trece la etapa de sterilizare.

  In momentul in care laserul este pornit microscopul este pregatit si pacientul,medicul si asistenta poarta ochelari de protectie. Pe canale este aplicata solutia lichida pentru dezinfectare si laserul este activat. Cu miscari circulare pe peretii canalelor de la varful radacinii spre coroana dintelui, canalul este dezinfectat. Solutia lasata pe canale se incalzeste si laserul prin actiunea lui o impinge in cele mai micii spatii si asigura o sterilizare optima a canalelor. Ciclul de sterilizare dureaza de la 1 minut la cateva minute in functie de cate canale sunt identificate pe dintele afectat.

  5. Cat de important este medicul stomatolog in tratamentul de canal?

  Desi nu toate tratamentele de canal necesita interventia unui specialist este de preferat sa optati pentru ajutorul lui. Un specialist endodont va putea manageria mai bine situatii neasteptate sau dificile, canale inguste sau curbe si va fi inarmat cu rabdarea necesara pentru a completa un tratament de canal asistat laser perfect. Desi de multe ori interventia este una de durata(1-3 ore) aceasta poate oferi succesul tratamentului si poate asigura pastrarea dintelui mult timp.

  6. Care sunt pericolele unui tratament de canal necorespunzator?

  Dezvolta multiple probleme:

  Un tratament de canal asistat laser corect nu se poate face fara o izolare adecvata a dintelui tratat. In cele mai multe cazuri asta presupune folosirea digii dentare in detrimental rulourilor de vata. Astfel putem asigura o bariera foarte eficienta intre canalele dintelui tratat si bacteriile din saliva si din cavitatea orala.

  Inainte de a fi tratatate, deschiderea canalelor trebuie gasita. Desi este o operatie facila pentru un specialist(mai ales sub microscop) in unele cazuri canalele sunt cautate in locuri gresit si se pot face perforatii care sa compromita sau sa slabeasca mult dintele.

  O problema mai des intalnita este ratarea unuia sau mai multor canale. Asta se poate traduce in durere postoperatorie dup ace trece anestezia sau in timp pentru ca pulpa dentara neidepartata de pe canale se infecteaza si apar leziuni dupa varful radacinii care se pot transforma in abces.

  Ca si la punctual “b”, neindepartarea in totalitate a nervului de pe unul sau mai multe canale poate duce la aparitia unui granuloma sau chist in dreptul dintelui.

  Alaturi de instrumentarea canalelor pe toata lungimea lor, aceasta etapa este de o importanta majora! Aici intervine dezinfectarea cu laser care a fost dovedit ca omoara bacterii care nu pot fi indepartate la fel de efficient prin metodele clasice.

  Ocazional se poate intampla ca un ac sa fie fracturat pe canale. Acesta este un accident care poate avea loc si care deseori nu prezinta complicatii daca canalul a fost instrumentat in totalitate si dezinfectat efficient. Chiar si asa acest accident poate fi evitat de un medic specialist care stie sa aprecieze dificultatea cazului, sa managerieze bine tratamentul, are rabdare si foloseste acele corespunzator.
  Cand este nevoie, acele fracturate pot fi indepartate la microscop.

  7. Cat de mult ne ajuta laserul in procedura de tratament de canal la microscop?

  Pentru inceput integrarea microscopului in tratamentul de canal aduce un plus in reusita endodontica. Cu ajutorul microscopul pot fi identificate canale suplimentare si peretii canalelor pot fi observati in multe cazuri pe toata lungimea lor. Astfel, la folosirea laserului la microscop in dezinfectia canalelor poate fi realizata in profunzime si in detaliu.

  8. De ce sa alegem tratamentul de canal asistat laser?

  Tratamentul de canal este o procedura care necesita atentie si indemanare din partea medicului si de asemenea dedicatie si pasiune pentru aceasta ramura stomatologica. Este o procedura delicata care poate asigura pastrarea dintelui natural multi ani. Dezinfectia si sterilizarea canalelor sunt de o importanta majora pentru succesul endodontic.

  Sistemul de canale din interiorul unui dinte este destul de complex si prezinta o geografie mult mai complicata decat cea prezentata pe o radiografie 2D. Sistemul canalar este asemanator unui “Svaiter” cu multe canalicule accesorii care sunt imposibil de instrumentat cu ajutorul acelor.

  Pentru acestea ne bazam pe dezinfectie si sterilizare pentru o curatare cat mai eficienta. Solutiile activate ultrasonic pot patrunde in aceste spatii dar studiile efectuate pe eficienta laserului dentar au aratat o curatare mai profunda. Laserul actioneaza prin incalzirea solutiilor de dezinfectie si producerea unor microexplozii care arunca solutia de dezinfectare si in cele mai mici canale accesorii prezente.

  9. Consultatie pentru tratamentul de canal asistat laser

  Daca aveti dinti constant sensibili, cu dureri care cedeaza sau nu la antiinflamatoare veniti la o consultatie pentru un tratament de canal asistat laser intr-un cabinet stomatologic din Bucuresti.s Daca stiti ca aveti nevoie de un tratament endodontic sau de un retratament de canal va asteptam la un consult.

  Programeaza-te ACUM!

  10. De ce sa alegem Clinica Life Dental Spa pentru tratamentul de canal?

  Este o clinica holistica care pune pacientul pe primul plan! In serviciul nostru de endodontie folosim doar materiale biocompatibile si punem accent pe sterilizarea laser pentru a oferi un tratament cat mai bun si mai eficient.

  Cu ajutorul microscopului si al laserului dentar problemele endodontice pot fi rezolvate si pacientul pleaca acasa linistit cu sanse mari de vindecare si de pastrare a dintelui afectat.

  Clinica Life Dental Spa foloseste tehnologie laser de ultima generatie pentru tratarea afectiunilor dentare cu rezultate excelente pe termen lung, intre acestea numarandu-se atat cariile dentare, cat si gingivita si parodontopatia (parodontoza).

  Abordarea noastra este una minim invaziva, holistica, cu manopere cat mai conservative si folosind materiale cat mai prietenoase cu organismul nostru (metal-free, mercury-free, BPA si Bisfenol A-free).

  Toate acestea se desfasoara in intr-un mediu placut, relaxant, in care poti alege sa fii tratat fara durere, fara ace, fara freza!

  Fa o programare pentru tratament de canal!

  Testimoniale

  Recenzii lasate de catre clientii nostri

  • Recomand tuturor #LifeDentalSpa, o clinica aflata intr-o locatie foarte accesibila, ce ofera incredere clientilor atat prin personalul foarte bine pregatit, atmosfera relaxata, cat si prin tehnologie.
   testimonial 1
  • O echipa de medici tineri pasionati de meseria lor care va intampina zi de zi cu un zambet larg si cald. Tehnologiile de ultima ora imbinate cu dorinta continua de perfectionare a personalului medical fac din Life Dental Spa locul perfect pentru a va recapata zambetul.
   testimonial 2
  • O clinica exceptionala, cu servicii stomatologice de inalt profesionalism. Echipa de specialisti, foarte bine pregatiti, folosesc cele mai noi tehnologii. Atmosfera este calda si primitoare.
   testimonial 3

  Galerie foto

  Programeaza-te ACUM!

   Nume
   Prenume
   Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

   SUS
   SUNA