Programeaza-te ACUM!

  Nume
  Prenume
  Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

  Biostimulare Dentara Laser

  preview video biostimulare laser
  Biostimulare dentara laser

  Ce este procedura de biostimulare dentara laser?

  Exista numeroase studii care demonstreaza efectul terapeutic al folosirii laserelor in stomatologie, sub forma laserelor “calde” sau “reci”. Spre deosebire de laserele “calde”, care in mod uzual sunt folosite pentru ablatie, taiere de tesut si coagulare, laserele “reci” sunt puternic terapeutice, si sunt utilizate pentru biostimulare sau low-level laser therapy (LLLT).

  Biostimularea laser presupune expunerea celulelor si tesuturilor la nivele de intensitate scazuta de lumina laser, ceea ce produce un raspuns biologic. In principiu, la nivel de celula, metabolismul creste prin stimularea productiei de ATP (combustibilul celular) si intensificarea respiratiei celulare. Prin accelerarea metabolismului este normalizata functia celulara si favorizata vindecarea tisulara.

  Prin biostimulare laser este de asemenea favorizata sinteza de colagen, redus edemul (postoperator) prin intensificarea drenajului limfatic si crescuta productia locala de endorfine. Efectul antiinflamator apare datorita scaderii sintezei de histamina.

  Practic, principiul de baza al biostimularii sau LLLT este biomodularea ce consta in faptul ca raza laser influenteaza lantul respirator mitocondrial din celula sau canalele de calciu membranare. Aceasta actiune determina crestere celulara si proliferare.

  Datorita acestei proprietati de biomodulare, LLLT sau procedura de biostimulare are multiple aplicatii in stomatologie, de la terapia durerii pana la vindecarea rapida dupa implanturi sau extractii dentare.

  Clinica Life Dental Spa trateaza cu eficienta pacientii care sufera de parodontoza, print-o metoda pe placul acestora non-invaziva. Solutia pentru afectiunile tesuturilor moi, recomandata de clinica Life Dental Spa pacientilor pentru tratamente eficiente, fara durere si non invazive este LASER-ul DENTAR. Acum pacientii au posibilitatea sa trateze problemele legate de afectiunile dentare direct in cabinetul stomatologic din Bucuresti, fara sangerari, durere, disconfort sau alte efecte neplacute realizate de bisturiu.

  In cadrul clinicii Life Dental Spa, terapia laser are drept scop tratarea pacientilor efectiv, cu rezultate sigure si pe termen lung. In urma terapiei cu laser, pacientii nostri sunt mai fericiti si multumiti pe deplin. Tratamentele cu LASER-ul dentar le asigura pacientilor confort in timpul procedurilor, deoarece spre deosebire de freza, nu atinge dintele si nu provoaca complicatii asupra nervului. Nu necesita anestezie, iar durerea este inexistenta pentru ca aparatul se va regla in functie de sensibilitatea pacientului.

  LASER-ul dentar este recomandat in utilizarea tratamentelor dentare atat la copii, cat si la femeile insarcinate, incat acesta nu are efecte negative asupra sanatatii si nu afecteaza sarcina, deoarece nu provoaca durere in timp si dupa procedura.

  Cand este indicata procedura de biostimulare laser?

  • Dupa inserarea implanturilor dentare
  • Tratamentul aftelor bucale
  • Tratamentul herpesului labial
  • Dupa extractii dentare
  • In endodontie
  • In parodontologie
  • In ortodontie
  • Sinuzita
  • Mucozita orala
  • Parestezii
  • Afectiuni ale articulatiei temporomandibulare
  • Hipersensibilitate dentinara
  • Nevralgia trigeminala

  Biostimulare dupa inserarea implantului dentar:

  Terapia laser este folosita pentru reducerea durerii si a edemului postoperator, precum si pentru a grabi vindecarea. Prin biostimularea cu laser, creste rata de integrare a implantului in os si acceptarea lui de catre organism. Cu cat legaturile dintre implant si osul care il sustine sunt mai bine reprezentate si mai puternice, cu atat stabilitatea implantului este mai buna si rata de succes este mai mare pe termen lung. De asemenea, etapa protetica, adica atasarea coroanei la implant, se poate realiza mai rapid, daca stabilitatea implantului este optima.

  Un avantaj la fel de mare il reprezinta faptul ca procedura descoperirii implanturilor pentru a primi coroanele protetice (care se intampla de obicei la cateva luni de la inserare) nu necesita incizie cu bisturiul si fire de sutura, deoarece laserul poate fi folosit pentru vaporizarea gingiei de deasupra implanturilor.

  Cum actioneaza raza laser dupa insertia unui implant dentar?

  • prin terapie cu laser este stimulata osteointegrarea implantului prin cresterea numarului de osteoblaste
  • are efect analgezic asupra nervilor si scade incidenta si durata paresteziilor (amortelilor) in zona operatorie
  • creste drenajul limfatic si scade edemul postoperator
  • creste vascularizatia locala si intensifica oxigenarea tesuturilor, ajutand la eliminarea toxinelor in zona operata
  • stimuleaza vindecarea gingiei prin crestere celulara
  • ajuta la detensionarea articulatiei temporo-mandibulare, in special dupa interventii chirurgicale de durata care au suprasolicitat-o, ori in caz de laxitate ligamentara mare sau artrite preexistente

  Biostimulare cu laser dupa extractii dentare

  LLLT ajuta la grabirea vindecarii, reducerea edemului postoperator, eliminarea durerii dupa extractie.

  Biostimulare pentru afte bucale

  LLLT reduce durerea care apare in caz de afte bucale, grabeste vindecarea lor si impiedica reaparitia lor in acelasi loc.

  Biostimulare pentru herpes labial

  Herpesul labial beneficiaza de tratament laser in special in stadiile de inceput ale leziunii, cand reduce durerea, iar veziculele se vindeca in cateva zile.

  Biostimulare la activarea aparatului dentar

  Se cunoaste faptul ca dupa sedintele de activare ale aparatului dentar, pot aparea dureri si sensibilitate dentara. Pacientii Life Dental Spa beneficiaza insa de tratamentul laser pentru terapia durerii, care diminueaza disconfortul.

  Biostimulare dupa tratamentul de canal

  Uneori, dupa tratamentul de canal pacientul poate resimti o sensibilitate la nivel local. Pentru diminuarea acesteia se aplica biostimulare laser la nivelul radacinii dentare.

  Biostimulare pentru gingii

  Terapia laser este excelenta pentru regenerare gingivala dupa tratamentele de gingivita si parodontoza. Accelereaza procesul de revascularizare a gingiilor si parodontiului, important in recuperarea dupa tratament. De asemenea, favorizeaza procesul de crestere si proliferare a celulelor gingivale si scade inflamatia locala, pentru gingii sanatoase si bine hranite!

  Efectul pozitiv al LLLT in parodontologie se datoreaza actiunii biostimulante a razei laser, ce produce:

  • cresterea productiei de colagen
  • cresterea activitatii enzimatice
  • cresterea micro-circulatiei locale
  • cresterea drenajului limfatic local
  • efect antiinflamator
  • reducerea durerii
  • scaderea hipoxiei locale

  Biostimulare in mucozita orala

  Mucozita orala este o inflamatie specifica pacientilor suferinzi de cancer care primesc tratament anticanceros chimioterapic sau radioterapic. Folosirea laserului s-a dovedit a fi eficienta atat pentru tratamentul cat si pentru prevenirea acestui tip de inflamatie.

  Biostimulare in nevralgia de trigemen

  Este dovedit ca laserul poate diminua durerile aparute in nevralgia de trigemen, o afectiune cu dureri acute, uneori insuportabile, asemanatoare unui curent electric, care apar si dispar brusc. Aceasta durere, resimtita ca o smulgere a tesuturilor regiunii interesate, poate aparea spontan, sau in urma contactului cu apa rece, masticatie, fonatie, etc.

  Laserul poate calma durerile si le poate scadea intensitatea si durata.

  Biostimulare in caz de parestezii

  Uneori, dupa o interventie chirurgicala mai ampla (in special extractia molarilor de minte), ramurile nervoase din apropiere pot fi afectate si pacientul poate avea senzatia de amorteala, intepaturi in zona respectiva. Uneori, astfel de simptome pot aparea si in urma unei anestezii locale, iar pacientul poate avea senzatia ca anestezia nu trece.

  De obicei, aceste senzatii sunt tranzitorii si trec de la sine dupa o perioada scurta de timp. Daca insa persista, biostimularea laser este o procedura excelenta pentru remiterea acestora.

  Radiatia laser aplicata pe traiectul nervului respectiv ajuta la regenerarea filetelor acestuia, cu diminuarea paresteziei sau disparitia completa a acesteia.

  Biostimulare pentru hipersensibilitate dentara

  Multi pacienti sufera de hipersensibilitate dentara, cu senzatii neplacute de durere ce apar la contactul cu stimuli reci sau fierbinti, etc. De obicei, aceasta hipersensibilitate se manifesta la pacientii cu retractii gingivale mari, care expun radacinile sensibile ale dintilor la factorii externi.

  Prin expunerea la radiatia laser, este stimulata productia interna de dentina de reparatie, ceea ce face mai putin permeabila structura dintelui pentru stimulii externi. In acest fel, sensibilitatea este mult redusa sau chiar anihilata complet.

  Biostimulare pentru articulatia temporo-mandibulara

  Prin terapia cu laser, durerile de la nivelul articulatiei temporo-mandibulare, precum si artrozele sau trismusul (limitarea deschiderii gurii), pot fi mult reduse sau chiar eliminate. In principiu, va creste mobilitatea articulatiei si va fi indepartat disconfortul la inchiderea si deschiderea gurii.

  Primele aplicatii ale LLLT in medicina au avut loc in anii 1970-1980. De atunci exista numeroase studii clinice si in vitro care confirma efectele sale terapeutice, inclusiv in stomatologie. LLLT este recomandata in multiple circumstante, precum stimularea vindecarii si terapia durerii.

  Clinica Life Dental Spa, specializata in tratamente cu laser pentru o gama larga de afectiuni dentare, ofera servicii de inalta calitate folosind ultratehnologia viitorului: laserul dentar.

  Programeaza ACUM o consultatie in cadrul clinicii noastre

  Tratamentul de canal la microscop asistat laser

  Tratamentul de canal

  Tratamente de canal la microscop asistate laser

  Implanturi dentare laser

  implanturi dentare laser

  Implant dentar rapid si eficient asistat laser

  Testimoniale

  Recenzii lasate de catre pacientii nostri

  • De ceva timp ma gandeam daca nu cumva exista si in Romania o metoda mai putin dureroasa pentru tratarea cariilor (fara sa stiu ca exista Life Dental Spa). Careful what you're wishing for pentru ca se pare ca exista si functioneaza minunat! Fara freze, aparate invechite si durere, mi-am invins in sfarsit frica de durere (pentru ca de asta ne este frica, nu de dentist). Sunt recunoscator pentru asta si multumesc mult echipei Life Dental Spa! Cu siguranta ma voi programa si in viitor!
   testimonial 1
  • Clinica Life Dental Spa ofera solutii reale pentru tratarea parodontozei cu laser, iar tratarea cariilor cu laser te face sa iti invingi frica de dentist. Recomand tururor celor care au teama de dentist.
   testimonial 2
  • Pe langa faptul ca sunteti pozitionati in centrul orasului, am descoperit aici pe langa tratamente cu laser, si informatii despre tratamente holistice (nu stiam ca exista). Am facut o albire cu laser si o igienizare - rapid, fara durere.
   testimonial 3

  Galerie foto

  Programeaza-te ACUM!

   Nume
   Prenume
   Consimt la prelucrarea si utilizarea Datelor mele cu Caracter personal in conformitate cu politica societatii.

   SUS
   SUNA