Tehnica IPRF pentru regenerarea tesuturilor paradontale

Va prezentam o tehnica absolut revolutionara in tratamentul parodontopatiei (parodontozei), ce consta in injectarea plasmei sangvine proprii pacientului, bogata in celule stem, proteine, fibrina si factori de crestere in tesuturile parodontale (gingivale) afectate de parodontopatie (parodontoza).

Parodontopatia (parodontoza) este o afectiune dentara grava si complexa, ce determina degenerarea tesuturilor de sustinere ale dintilor si poate duce in final la pierderea acestora. Tehnica IPRF vine sa sustina regenerarea tesuturilor dupa terapia curativa cu laserul dentar, ce chiureteaza tesuturile infectate subgingivale, inlatura inflamatia si are efect bactericid.

Procedura – Tehnica IPRF

Pacientului i se recolteaza sange, care este centrifugat pe loc intr-o centrifuga speciala, rezultand un preparat terapeutic in eprubeta, bogat in fibrina (matricea sangvina pentru regenerare si vindecare a ranilor), proteine regenerative si factori de crestere, celule stem (promotorii proceselor regenerative si de vindecare ale organismului). Preparatul obtinut se injecteaza in tesuturile gingivale, pentru a sprijini regenerarea acestora.

Procedura se repeta de cateva ori la un interval de aproximativ 3 saptamani.

Cum actioneaza IPRF?

IPRF intensifica activitatea si reproducerea celulara, avand un efect gradual, bland, cumulativ si de lunga durata. Ca si rezultat, se formeaza noi fibroblasti, colagen si elastina ce sustin regenerarea tesuturilor parodontale: gingia retrasa capata din nou contur si volum. Factorii de crestere stimuleaza celulele stem sa produca tesut nou, ajutand vindecarea si formarea de os si gingie acolo unde acestea au degenerat in urma afectiunii parodontale.

SUFERI DE PARODONTOPATIE? PROGRAMEAZA-TE ACUM PENTRU O CONSULTATIE: 0785279564.

Suna acum pentru o programare!

0785 279 564