Stomatologie holistica

Reintoarcerea la natura, ce se regaseste ca tendinta importanta in medicina actuala, aduce un suflu nou si in medicina dentara: o viziune mai ampla a afectiunilor dentare, luand in considerare fiinta umana ca un complex de factori ce isi aduc aportul in starile de echilibru sau dezechilibru general: factori psihologici, genetici, energetici, stil de viata si tip constitutional.

O abordare rece, dura si inflexibila ce a caracterizat stomatologia inca de la inceputurile acestei specialitati medicale, a facut ca oamenii sa se teama si sa evite cat mai mult posibil tratamentele dentare, ferindu-se de durere si neplacerea manoperelor in sine, care nu urmareau confortul pacientului. Stomatologia holistica acorda atentie tuturor nevoilor pacientului, atat celor medicale, cat si a celor de ordin psihologic: intelegerea cauzelor imbolnavirii, a planului de tratament, a metodelor de preventie, dar si crearea unui mediu relaxant, placut de lucru, unde increderea si blandetea aduc armonie in relatia medic-pacient.

Materiale cat mai prietenoase cu organismul tau

Life Dental Spa sustine si promoveaza folosirea unor materiale dentare cat mai biocompatibile, precum fibra de sticla, compozitul, ceramica, zirconiul, si recomanda limitarea sau chiar eliminarea utilizarii metalelor si a aliajelor cu mercur(amalgamul).

Terapii complementare

Terapiile complementare de stimulare a vindecarii, de detoxifiere, de regenerare locala si generala sunt de un real folos in obtinerea unor rezultate pozitive pe termen lung. In clinica noastra veti putea beneficia de terapie cu lumina polarizata (bioptron), detox spa, terapia cu lumanari Tade, magnetoterapie si alte terapii energetice ce pot veni in ajutor pentru restabilirea echilibrului general al organismului.

Preventie prin metode naturale

Medicii nostri te vor sfatui cum sa-ti ingrijesti corect dintii, folosind anumite tehnici de periaj zilnice, dar si paste de dinti si ape de gura naturale, achizitionate din comert sau preparate de tine acasa dupa retetele noastre. Acestea au avantajul ingredientelor naturale si eliminarea folosirii detergentilor, colorantilor, aromatizantilor si conservantilor artificiali, precum si a fluorului.

Life Dental Spa este prima clinica dentara care a introdus conceptul de stomatologie holistica in Romania si functioneaza dupa principiile acestuia.

Tratamente dentare minim invazive

Life Dental Spa si-a propus sa abordeze cat mai conservativ afectiunile dentare: acest lucru inseamna ca terapiile minim invazive sunt primele luate in considerare in cadrul tratamentului.

Iata cateva principii conservative:

  • chiar si in cazul cariilor avansate, se incearca pastrarea vitalitatii dintelui (a nervului) cu ajutorul unor tratamente locale numite coafaje indirecte/directe, pe baza de calciu;
  • nu se opteaza pentru extractii dentare decat in cazuri extreme, cand nu mai exista nici o modalitate de recuperare a radacinii dintelui;atunci cand este posibil, se efectueaza premolarizari, rezectii apicale, imobilizari dentare, etc;
  • pentru dintii mobili, parodontotici, exista posibilitatea imobilizarii lor si a chirurgiei parodontale care ii poate pastra pe arcada timp mai indelungat;
  • nu se recomanda devitalizarea dintilor (scoaterea nervului) in vederea realizarii de lucrari dentare (coroane si punti), deoarece noile metode de slefuire dentara minim invaziva permit pastrarea dintelui vital.

Suna acum pentru o programare!

0785 279 564