Sigilarea dintilor la copii

Sigilarea dentara este o metoda de prevenire a cariilor, prin care este izolata suprafata dentara de mediul cavitatii bucale si este facuta de cele mai multe ori in randul copiilor.

Cand este recomandata sigilarea dentara?

Sigilarea dintilor este recomandata odata cu eruperea primilor molari permanenti, in jurul varstei de 6 ani, dar si in cazul dintilor de lapte. In cazul dintilor de lapte cariile sunt destul de frecvente iar acestea pot afecta dezvoltarea dintilor permanenti. De asemenea dintii de lapte pierduti inainte de termen favorizeaza migrarea celorlalti dinti si dereglarea muscaturii (ocluziei).

Sigilarea trebuie efectuata inaintea aparitiei cariilor, motiv pentru care trebuie facuta cat mai repede cu putinta. Primul molar este cel mai supus riscului de aparitie a cariilor, fiind utilizat intotdeauna in timpul masticatiei, iar de obicei igiena orala nu este efectuata corespunzator la varste fragede. Santurile prezente pe suprafata molarilor retin resturile alimentare care sunt mai dificil de indepartat la un simplu periaj, favorizand dezvoltarea placii bacteriene si aparitia cariilor. O alta cauza de aparitie a cariilor o reprezinta si consumul ridicat de dulciuri la copii.

Procedura de sigilare dentara cu LASER

Procedura de sigilare dentara consta in acoperirea si protejarea santurilor foarte adanci de pe suprafata ocluzala a molarilor cu un material protector numit sigilant, si este realizata in mai multe etape:

  • tratarea suprafetelor dentare de sigilat cu LASERUL– laserul este bactericid si elimina toate bacteriile prezente pe suprafetele de sigilat , care vor ramane curate si pregatite pentru primirea sigilantului. In acest fel se evita aparitia cariilor secundare sub sigiliu sau pe marginile acestuia. De asemenea, prepararea suprafetelor dentare cu laserul sporeste adeziunea sigilantului la dinte.
  • aplicarea sigiliului dentar – este un material compozit fluid care este plasat pe santurile dintilor de sigilat si care se fotopolimerizeaza (intareste) in prezenta luminii UV.
  • adaptarea functionala – in urma aplicarii sigiliului medicul verifica daca materialul sigilant nu afecteaza ocluzia, cu ajutorul hartiei de articulatie, si corecteaza eventualele contacte inadecvate.

In urma sigilarii dentare riscul aparitiei cariilor este redus cu pana la 80%. Este foarte important insa de stiut ca sigilarea dintilor nu inlocuieste o igiena orala corespunzatoare.

Avantaje:

  • previne aparitia cariilor dentare
  • procesul este noninvaziv si complet nedureros
  • are costuri reduse si este eficient
  • ajuta la mentinerea unei igiene orale corespunzatoarenu are efecte secundare

Programeaza ACUM o consultatie si beneficiaza de:

  • consultatie GRATUITA cu camera intraorala (in valoare de 197RON)
  • plan de tratament GRATUIT (in valoare de 120RON)

OFERTA ESTE VALABILA PANA LA SFARSITUL LUNII!

Pacientii nostri recomanda cu incredere Life Dental Spa