Ce este pedodontia?

Nu de putine ori am fost intrebati de catre pacienti ce inseamna cuvantul “pedodontie” , pe care l-am introdus in serviciile clinicii noastre. Acesta poate fi sinonim cu “stomatologie copii”, reprezentand acea ramura a medicinei dentare care se ocupa de tratarea afectiunilor dentare la copii.

Life Dental Spa este o clinica stomatologie copii si adulti in Bucuresti, care ofera toata gama de servicii stomatologice, insa bazate pe folosirea ultratehnologiei laser. Laserul dentar este cea mai blanda si eficienta metoda de tratament pentru carii dentare, gingivita, parodontoza, este utilizat in cadrul manoperelor chirurgicale, pentru implanturi dentare asistate laser, pentru albiri dentare non-invazive, etc.

In pedodontie (stomatologie pediatrica sau stomatologie copii) laserul este cel mai indicat tratament, deoarece:

 • nu doare- intensitatea lucrului cu laserul poate fi adaptata la sensibilitatea pacientului, astfel incat tratamentul sa se desfasoare bland si eficient;
 • copiii il accepta foarte usor, deoarece procedura este NON-CONTACT ( instrumentul in sine nu atinge dintele, ci doar raza actioneaza asupra lui) si pentru ca nu mai exista zgomotul neplacut al frezei, de care se tem atat copiii cat si adultii;
 • laserul vaporizeaza tesutul afectat de carie fara sa aplice presiune si sa supraincalzeasca nervul, si de aceea nu se simte durere;
 • se pare ca laserul emite impulsuri atat de rapide incat creierul nu are suficient timp sa le prelucreze si sa le transmita corpului ca fiind senzatii de durere, astfel incat acesta este inca un motiv pentru care procedurile cu laser din odontoterapie sunt in mare parte nedureroase;
 • este minim-invaziv si selectiv- indeparteaza preponderent smaltul cariat, nu si tesutul sanatos din jur.

Aunci cand un parinte cauta un dentist pentru copii sau un cabinet stomatologic pentru copii, trebuie sa ia in considerare tehnologia folosita si pregatirea medicilor care lucreaza in departamentul de stomatologie pentru copii.

Serviciile oferite de Life Dental Spa- clinica dentara copii si adulti pentru micutii pacienti sunt urmatoarele:

 • consultatie cu camera intraorala
 • tratamentul cariilor cu LASER
 • tratamente de canal
 • sigilari dentare LASER
 • periaje si detartraje profesionale
 • consultatii si aparate ortodontice
 • tratamente atat pentru dintii de lapte, cat si pentru cei definitivi

Parintii trebuie sa acorde importanta si sa nu amane tratamentul dintilor de lapte, deoarece infectiile acestora influenteaza negativ dezvoltarea dintilor definitivi. Daca dintii de lapte se cariaza, se distrug si trebuie extrasi inainte de momentul potrivit, pot interveni diverse probleme de ocluzie ( muscatura), dintii ramasi migreaza si inchid spatiile de pe arcade unde ar fi trebuit sa erupa dintii permanenti, copilul nu poate mesteca alimentele corect, etc. De aceea, este indicat sa prevenim imbolnavirile dentare la copii printr-o igiena corecta, riguroasa si o alimentatie cat mai naturala, cu cat mai putine dulciuri ce contin zahar rafinat.

Sigilarile dentare cu LASER sunt o metoda excelenta de preventie a cariilor, atat pe dintii de lapte, cat si pe cei definitivi. Practic, se sterilizeaza santurile dintelui ce urmeaza a fi sigilat cu ajutorul laserului si apoi se umplu cu un material fluid, care se intareste sub actiunea luminii de la lampa UV. Acest tip de plomba impiedica acumularea de placa bacteriana si alimente pe dinti si ii protejeaza de carie pe termen lung.

Sigilarile se verifica de 2 ori pe an la dentist si pot oferi copiilor o sansa excelenta de a avea dinti sanatosi intreaga viata!

Vino acum cu copilul tau la noi si afla cum ii poti trata cariile cu laserul si cum ii poti sigila dintii pentru a fi sanatos intreaga viata!