Terapia LASER pentru tratarea parodontopatiei (paradontozei)

Daca te numeri si tu printre pacientii care sufera de parodontopatie (parodontoza), insa nu au primit inca nicio recomandare pentru un tratament eficient din partea medicului dentist, avem o veste excelenta pentru tine: terapia laser aplicata in clinica noastra te va ajuta sa zambesti din nou!

Ce este parodontopatia (parodontoza)?

Parodontopatia este o afectiune grava a structurilor de suport dentare: gingia si osul alveolar. De cauza bacteriana, aceasta afectiune debuteaza cu sangerare si inflamatie gingivala, pentru ca in stadiile avansate sa determine retractii gingivale si osoase, precum si mobilitate si pierdere dentara. De cele mai multe ori, primele semne sunt neglijate de catre pacienti, care ajung la stomatolog in stadii avansate ale bolii, cand sansele de recuperare sunt mult mai mici. Nu sunt insa rare cazurile in care pacientii, desi s-au adresat medicului dentist, nu au fost diagnosticati corect si la timp, ori au fost tratati superficial din acest punct de vedere.

Care sunt semnele parodontopatiei(parodontoza)?

Cele mai comune semne si simptome sunt: sangerare gingivala (care poate fi mai abundenta in anumite perioade si poate lipsi in altele), modificare de culoare a gingiei (devine rosie, chiar rosie-violacee), marirea volumului gingival, iar in stadiile avansate retractie gingivala cu expunerea radacinilor dentare, dinti mobili, spatieri sau migrari dentare, miros neplacut, uneori chiar dureri iradiate in maxilare.

Cum se poate trata parodontopatia (parodontoza)?

In primul rand, se determina cat mai exact cauzele acesteia, care pot fi bacteriene, ocluzale (dezechilibre ale “muscaturii”), ereditare, obiceiuri vicioase (fumat, bruxism), afectiuni generale de sanatate etc. De cele mai multe ori, cauzele sunt complexe si includ mai multi factori, iar rolul specialistilor nostri este acela de a diagnostica afectiunea pe baza consultului clinic si radiologic si de a determina si elimina in primul rand aceste cauze.

Dupa cum probabil stiu cei mai multi pacienti suferinzi de parodontoza, doar igienizarea realizata regulat si o pasta de dinti cu efect antiseptic nu sunt nici pe departe suficiente pentru a trata corect aceasta afectiune. Din pacate, s-a raspandit si cultivat credinta ca parodontopatia “nu are leac”, insa noi va garantam ca are. Este deja demonstrat.

O terapie geniala: LASERUL DENTAR

Inca destul de putin cunoscuta in Romania, deoarece presupune tehnologie costisitoare si specializarea in universitati europene de prestigiu a personalului medical, terapia cu laserul dentar este o modalitate excelenta de tratament a parodontopatiei. Pentru ca factorii declansatori, placa bacteriana si tartrul, se afla subgingival, pentru a stopa evolutia afectiunii este necesar ca acesta sa fie indepartat cu ajutorul laserului. Raza laser “curata” spatiul subgingival de tesuturile infectate bacterian si dezinfecteaza local, ajutand astfel corpul sa inceapa procesele de vindecare. Exista chiar studii care arata inclusiv un anumit grad de regenerare osoasa locala, ceea ce pana de curand era considerat practic imposibil.

Ceea ce este insa si mai incredibil este faptul ca in 90% din cazuri nu este necesara anestezia, deoarece procedura este nedureroasa!

Sa nu crezi in minuni, pana cand nu ti se intampla

Sute de pacienti tratati in clinica noastra si-au recapatat optimismul si increderea ca pot zambi din nou dupa ce au beneficiat de terapia cu laser dentar. Minune? Nu chiar, desi pana acum cativa ani putea fi astfel considerata. E doar tehnologie si know-how, plus interes si daruire din partea medicilor nostri. Te asteptam si pe tine sa faci cunostinta cu echipa noastra si cu laserul dentar.

Nu te culca pe o ureche

Rezultatele obtinute in urma terapiei laser depind foarte mult si de tine, de stilul tau de viata, de obiceiurile tale, de ceea ce mananci, bei si cultivi ca si stari emotionale. Si, bineinteles, de cat de consecvent esti in ceea ce priveste igiena dentara si vizitele la dentist. Ceea ce facem noi pentru tine in clinica reprezinta, probabil, maxim 30% din vindecarea propriu-zisa, restul de 70% ramanand in sarcina ta, prin ceea ce faci pentru tine in fiecare zi. Daca vei urma cu strictete sfaturile noastre de ingrijire post-tratament, ai toate sansele sa mentii rezultatul benefic pe termen lung. Te asiguram insa ca parodontopatia este neiertatoare cu cei care nu respecta regulile de igiena si intretinere, singurele care pot preveni recidiva.

Suna acum pentru o programare!

0785 279 564
Contacteaza-ne si te sunam noi!