Ce este laserul dentar?

Una dintre cele mai inovatoare metode in stomatologie pe care clinica LIFE DENTAL SPA o practica este LASER-ul DENTAR.

Aceasta procedura a inlocuit cu usurinta procedurile stomatologice traditionale. In cadrul clinicii Life Dental Spa, laserul dentar se poate utiliza intr-o multitudine de ramuri ale stomatologiei precum: endodontie, implantologie, protetica, estetica dentara, ortodontie, pedodontie si faciliteaza realizarea tratarii gingivitelor, paradontotozelor, cariilor, dar si albirii dentare si a multor altor afectiuni dentare. In ziua de azi, stomatologia LASER a depasit de mult procedurile utilizate de stomatologia clasica.

Laserul dentar este o tehnica moderna de tratare a afectiunilor dentare cu ajutorul luminii, cu scopul de a-i asigura pacientului porceduri fara durere sau disconfort. LASER-ul stomatologic are drept scop tratarea pacientului in diverse probleme si afectiuni dentare. Cabinetul de stomatologie din Bucuresti ofera posibilitatea pacientilor sa se trateze cu LASER-ul dentar, astfel incat acestia sa nu simta niciun disconfort, nici vibratie asa cum se poate intampla in cazul folosirii anumitor metode clasice precum freza dentara.

Pe langa toate acestea, laserul dentar ii va ajuta pe pacienti sa reduca tumefierea si sangerarile gingivale. LASER-ul dentar trateaza cu eficieta persoanele care sufera de anumite afectiuni dentare prin intermediul luminii, emisa de laser. Laserul dentar este cea mai noua aparatura stomatologica utilizata in cabinetul dentar atat in tratamentul parodontal, cat si a tratamentelor gingivale, a cariilor si albirii dintilor. In cazul in care pacientii nostri au probleme cu parodontoza, isi pot efectua un tratament paradontoza la cabinetul stomatologic din Bucuresti.

Laser dentar

Clinica Life Dental Spa trateaza cu eficienta pacientii care sufera de parodontoza, print-o metoda pe placul acestora non-invaziva. Solutia pentru afectiunile tesuturilor moi, recomnadata de clinica Life Dental Spa pacientilor pentru tratamente eficiente, fara durere si non invazive este LASER-ul DENTAR. Acum pacientii au posibilitatea sa trateze problemele legate de afectiunile dentare direct in cabinetul stomatologic din Bucuresti, fara sangerari, durere, disconfort sau alte efecte neplacute realizate de bisturiu.

In cadrul clinicii Life Dental Spa, terapia laser are drept scop tratarea pacientilor efectiv, cu rezultate sigure si pe termen lung. In urma terapiei cu laser, pacientii nostri sunt mai fericiti si multumiti pe deplin. Tratamentele cu LASER-ul dentar le asigura pacientilor confort in timpul procedurilor, deoarece spre deosebire de freza, nu atinge dintele si nu provoaca complicatii asupra nervului. Nu necesita anestezie, iar durerea este inexistenta pentru ca aparatul se va regla in functie de sensibilitatea pacientului.

LASER-ul dentar este recomandat in utilizarea tratamentelor dentare atat la copii, cat si la femeile insarcinate, incat acesta nu are efecte negative asupra sanatatii si nu afecteaza sarcina, deoarece nu provoaca durere in timp si dupa procedura.

Avantajele si dezavantajele laserului in stomatologie

Spre deosebire de stomatologia clasica care necesita efectuarea anesteziei si implica durere in timpul procedurilor, LASER-ul in stomatologie le asigura pacientilor proceduri rapide si fara durere.

Avantajele pe care le aduce LASER-ul dentar pacientilor in cadrul clinicii LIFE DENTAL SPA sunt:

 • Un tratament minim invaziv;
 • Are efect anti-inflamator si epitelizant;
 • Confort si siguranta in timpul procedurii si in recuperarea dupa procedura dentara;
 • Stimulează vindecarea ranilor si nu provoaca sangerari;
 • Nu exista complicatii sau dureri;
 • Lipsa utilizarii anesteziei;
 • Stimuleaza imunitatea locala.

Pe langa toate aceste avantaje, tratamentele cu laser dentar au capacitatea de vindecare asupra intregului organism. Acesta se poate utiliza in indepartarea anumitor tumori benigne de pe gingii, bolta palatina sau de pe suprafata buzelor. Un alt motiv pentru care pacientii nostri opteaza pentru tratamentele cu laser dentar este confortul sporit din cadrul unui tratament fara durere.

Pogrameaza-te acum si rezolva-ti problemele stomatologice fara durere!

Un al doilea motiv pentru care pacientii nostri isi realizeaza acest tip de tratament consta in realizarea tratamentelor pe termen lung si calitativ.

Cu ajutorul LASER-ului, suprafetele dentare sunt sterilizate inainte de aplica obturatia(plomba) si canalele radiculare sunt dezinfectate mult mai eficient inainte de a inchide tratamentul endodontic. Succesul unui tratament endodontic duce la pastrarea dintelui natural in gura mai mult timp si evitarea inserarii unui implant si a unor manopere chirurgicale costisitoare si cu recuperare greoaie.

Prin urmare LASER-ul in stomatologie are si anumite dezavantaje. Astfel, tratamentul cu laser dentar nu indeparteaza obturatiile din amalgam. Din pacate laserul dentar nu poate taia metalul si astfel plombele vechi cu mercur trebuie indepartate conventional, cu freaza. Dupa indepartarea lor pacientii isi pot efectua tratamentul cu laser. Un alt dezavantaj pe care il aduce tratamentul cu laser consta in faptul ca acesta nu indeparteaza coroanele, din acelasi motiv mentionat mai sus, laserul nu poate taia prin metal, zirconiu sau ceramica si de asemenea nu poate indeparta eficient cimentul vechi ramas intre coroana si dinte.

Cu toate ca procedurile cu laserul dentar nu indeparteaza coroanele si obsturatiile din amalgam, si reprezinta o procedura costisitoare, acesta vine in ajutorul pacientilor cu o serie de beneficii in tratamentul parodontozei, cariilor, gingivitei. Astfel, beneficiile pe care le aduce laserul in tratarea cariilor este ca:

 • nu sensibilizeaza nervul dintelui si astfel nu apare durerea sau nevoia de anestezie
 • nu provoaca stres mecanic asupra dintelui, spre deosebire de folosirea frezei dentare care poate provoca microfisuri in smalt cu repercusiuni negative pe termen lung
 • laserul este are efect bactericid, astfel un dinte curatat de carie cu laserul are sanse mai mici de a se caria pe viitor

In cazul in care pacientii nostri au probleme cu parodontoza pot apela la tratamentul parodontozei cu laser, deoarece beneficiul acestui tratament consta in procedura minim invaziva fata de cele chirurgicale, si are o rata de succes mai mare pentru ca laserul realizeaza o decontaminare foarte eficienta a pungilor respective de bacterii si o biostimulare pe termen lung a tesuturilor moi.

Tipuri de laser dentar

Tratamentul cu LASER-ul este o procedura moderna, non-invaziva, care a revolutionat stomatologia. Astfel, tratamentul cu LASER-ul dentar este de mai multe tipuri. Tipurile de lasere dentare utilizate in stomatologie variaza in functie de tratamentele pe care le efectueaza pacientii, astfel exista doua tipuri de laser:

 • laser dentar pentru tesuturile moi;
 • laser dentar pentru tesuturile dure.

In functie de tesutul pe care il trateaza laserul, exista urmatoarele lasere dentare care se folosesc in cabinetele stomatologice:


 • WaterLase Express

 • Revolutioneaza practica stomatologica si trateaza toate tipurile de tesuturi


 • EPIC PRO

 • Redefineste tratarea tesutului moale


 • EPIC X

 • Este folosit pentru 3 tipuri de tratamente: tesut moale, albire, biostimulare/terapia durerii.


 • WaterLase iPLUS

 • Are capacitatea de a trata ţesutul dur şi ţesutul moale.

In cadrul clinicii Life Dental Spa, pacientii nostri vor avea parte de tratamente dentare cu ajutorul laserului WATERLASE, deoarece prin intermediul acestui laser dentar le oferim pacientilor posibilitatea unui tratamet usor, non-invaziv pentru toate tipurile de tesut. Cu ajutorul laser-ului WaterLase, tratam pacientilor întreaga cavitate bucală cu o mare flexibilitate în planificarea tratamentului si îndepărtam delicat tartrul subgingival.

Clinica noastra pune la dispozitia pacientilor tratamente cu ajutorul laserului WaterLase, care trateaza atat probleme ale tesuturilor moi, cum ar fi gingii, bacterii, munoasa, cat si probleme ale tesuturilor tari (dinte, os, ciment de fixare, restaurari).

Clinica Life Denta Spa utilizeaza doar tehnologie moderna susţinuta de dovezi clinice şi de cercetări ştiinţifice.

Programeaza-te acum si te vei convinge!

Ce afectiuni dentare se trateaza cu ajutorul laserului?

Cu ajutorul LASER-ului putem trata atat probleme ale gingivitei, cariilor, parodontozei, cat si tratamente ale esteticii dentare, cum ar fi albirea dintilor. O procedura foarte efectiva in obtinerea unor dinti albi si frumosi, intr-un timp rapid si pe termen lung.

In cele din urma, pacientii in cadrul clinicii Life Dental Spa vor putea trata:

 • afectiuni ale dintilor incepand de la carii incipiente pana la carii foarte profunde
 • sterilizarea canalelor dintelui in tratamentele endodontice
 • decontaminare bacteriana si biostimulare gingivala in cazul tratamentelor gingivale si parodontale
 • putem face hemostaza si excizii ale unor tumori sau formatiuni tumorale fara hemoragie si durere
 • indepartarea rapida si precisa a tumorilor benigne
 • putem depigmenta mucoasa orala in cazul pacientilor care au pigmentari gingivale inestetice
 • descoperiri de bonturi in cazul implantelor dentare sau descoperirea molarilor de minte in cazul in care acestia nu au erupt complet si creeaza complicatii inflamatorii sau infectioase in zona respectiva
 • decontaminarea bacteriana a alveolei dupa o extractie dentara, pentru o vindecare mai rapida si fara complicatii
 • reconturarea gingiei in cazul in care vrem sa facem lucrari protetice si avem nevoie de o estetica deosebita
 • albiri dentare cu durata mai scurta, fara durere, dar eficienta crescuta
 • terapia durerii prin radiatia laser, in zonele oro-maxilor-faciale

Preturi proceduri laser dentar

Clinica Life Dental Spa implica porceduri de inalta calitate si se bazeaza pe cea mai noua si moderna tehnologie in domeniul stomatologic. In general, preturile tratamentelor cu LASER la clinicile stomatologice din Bucuresti, variaza intre 800 si 1000 de lei. In cadrul clinicii Life Dental Spa procedurile cu LASER DENTAR incep de la 100 de lei, in functie de procedura si problema pe care o are pacientul. Astfel pacientul impreuna cu medicul stomatolog printr-o consultatie prealabila, stabileste tipul procedurii si porblema pe care acesta o are. Clinica Life Dental Spa pune la dispozitia pacientilor cele mai avantajoase oferte ale tratamentelor cu LASER dentar, incat acesta sa beneficieze de proceduri eficiente, calitative, non-invazive si cu multe alte beneficii pe tremen lung. Alaturi de clinica Life Dental Spa, clientii nostri au parte de servicii profesionale la cel mai bun raport calitate pret.

De ce merita sa-ti tratezi dintii cu ajutorul laserului?

Clinica Life Dental Spa incurajeaza pacietii sa apeleze la tratamente cu ajutorul laserului dentar, deoarece acest tratament le va asigura pacientilor:

 • Acuratete sporita in cadrul interventiilor, care se concretizeaza in minimizarea riscului lezarii accidentale;
 • Recuperare mai rapida post-operatorie si reducerea sangerarilor din timpul interventiilor chirurgicale;
 • Le va scadea riscul infectiilor bacteriene, datorita proprietatii de sterilizare a laserului.
 • Elimina necesitatea de a utiliza anestezic inainte de anumite tipuri de operatii;
 • Diminueaza durerea in proportie de pana la 80%, ceea ce confera un plus de confort pentru pacient;
 • Nu este traumatic cu dintele sau cu tesuturile moi, nu produce sensibilitate dentara sau microfisuri in dinte;
 • Indeparteaza doar tesuturi afectate si astfel ca terapie laser reprezinta o metoda minim-invaziva de tratament.

Pe langa toate acestea, pacientii in cadrul clinicii Life Dental Spa pot beneficia de tratamente cu laser dentar la cele mai avantajose preturi, din punct de vedere al calitatii si eficientii, deoarece clinica noastra are drept obiectiv prevenirea si tratarea pacientilor.

Programeaza ACUM o consultatie in cadrul clinicii noastre