Fatete dentare

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare sunt structuri fine din material compozit sau ceramica, care sunt aplicate pe suprafata dintelui de catre medicul stomatolog, in scopul imbunatatirii esteticii dintelui. Spre deosebire de coroanele dentare care acopera in totalitate dintele, pentru a-l proteja sau reface, fatetele dentare acopera doar partea vizibila a dintelui si sunt folosite doar in scop estetic.

Beneficiile utilizarii fatetelor dentare.

Principalele avantaje pe care il au fatele dentare sunt:

  • imbunatatirea rapida a esteticii dintelui, putand schimba atat culoarea dintelui dar si pozitia acestuia
  • sunt realizate in putine etape, iar eventualele inconveniente cum ar fi modificarile de forma, de culoare, dintii fracturati sau cu obturatii vechi, pot fi inlaturate intr-un timp scurt
  • spre deosebire de albirea dentara avantajul fatetelor dentare este acela ca nu se coloreaza, cum se intampla in cazul dintilor naturali, iar procedura de albire nu mai este necesara.
  • materialele utilizate sunt biocompatibile, astfel incat fatetele dentare sunt tolerate perfect de tesuturile moi

De cate tipuri sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare pot fi realizate din material compozit sau ceramica(E-MAX). Aplicate corect ambele pot reda frumusetea zambetului.

Fatetele din material compozit

Fatetele din material compozit se folosesc in cazul unor schimbari mai mici in structura dintelui si de obicei se realizeaza pe parcursul unei singure sedinte. Inainte de aplicarea compozitului este nevoie de o slefuire moderata a suprafetei exterioare dintelui.

Apoi materialul compozit se aplica in straturi, fiind modelat la forma si marimea dorita. Fiecare strat este polimerizat separat cu ajutorul unei lampi specifice, dupa care fateta este lustruita extrem de bine cu ajutorul unor gume si polipanturi pentru compozit.

Fatetele dentare din material compozit sunt inferioare calitativ fatetelor din ceramica dar au avantajul pretului scazut si termenului scurt de executie.

Fatetele ceramice(E-MAX)

Fatetele dentare ceramice sunt dedicate persoanelor care isi doresc sa redea transluciditatea dintelui natural cu mare acuratete. Acestea corecteaza imperfectiunile cu un grad mai ridicat de complexitate fie ca e vorba de fracturi, ciobituri, deformari sau coloratii persistente.

Fatetele dentare ceramice se realizeaza in doua etape:

  • in prima etapa dintii ce urmeaza a fi fatetati sunt pregatiti in prealabil prin slefuire selectiva in functie de particularitatile fiecarui dinte, dupa care urmeaza amprentarea si transferul modelelor in laboratorul de tehnica dentara
  • in a doua etapa fatetele sunt aplicate provizoriu pentru a verifica daca fatetele se potrivesc 100%, orice imperfectiune intre dinte si fateta dentara poate crea probleme. Daca totul decurge normal dintii vor fi din nou slefuiti si fatetele vor fi lipite cu ajutorul unui adeziv special cu uscare rapida

Programeaza ACUM o consultatie si beneficiaza de:

  • consultatie GRATUITA cu camera intraorala (in valoare de 197RON)
  • plan de tratament GRATUIT (in valoare de 120RON)

OFERTA ESTE VALABILA PANA LA SFARSITUL LUNII!