Tratamentul chirurgical dentar a creat intotdeauna anxietate in randul pacientilor – teama de interventii dureroase, nereusita manoperelor din trecut si recuperarea dificila sunt doar cateva dintre experientele anterioare pe care pacientii le comunica atunci cand calca pentru prima oara  pragul clinicii Life Dental Spa.

Aici, specialistii nostri sunt pregatiti profesional la cel mai inalt nivel pentru a face din tratamentul chirurgical al extractiilor dentare o procedura usoara, rapida si simpla – totul cu ajutorul tehnologiei moderne a laserului stomatologic.

Ce este o extractie dentara?

Extractia dentara reprezinta un tip de manopera chirurgicala stomatologica care vizeaza indepartarea unui dinte de pe arcada maxilara sau mandibulara. Aceasta este o procedura la care se recurge in momentul in care dintele bolnav sau traumatizat nu mai poate fi tratat conservator in niciun fel, mentinerea sa in cavitatea bucala afectand starea de sanatate orala.

Specialistii Life Dental Spa sunt adeptii principiilor stomatologiei holistice. Stomatologia holistica aduce o noua perspectiva asupra stomatologiei clasice, punand in prim plan omul ca un intreg. Astfel, #LifeDentist-ii nostri sunt de parere ca metodele de imbunatatire ale sanatatii orale trebuie sa vizeze intregul organism, acest principiul fiind aplicat si in cazul chirurgiei asistate laser.

Extractiile dentare sunt efectuate in cadrul cabinetului stomatologic din Bucuresti in urma evaluarii statusului oral, acestea fiind indicate in mai multe situatii, si anume:

 • Dintele nu mai poate fi restaurat protetic cu ajutorul unei coronite dentare din ceramica sau zirconiu din cauza faptului ca prezinta distructii extinse de la nivelul coroanei la nivelul radacinii (subgingival)
 • Dintele prezinta complicatii datorate dezvoltarii unei parodontite apicale grave, ce nu poate fi tratata conservativ
 • Pacientul sufera de boala parodontala intr-un stadiu foarte avansat, dintii fiind extrem de mobili.

Un tip aparte de extractie dentara este odontectomia, aceasta realizandu-se de catre medicul specialist in chirurgie orala atunci cand un dinte este inclus in osul alveolar. Practic, dintele in cauza nu a erupt pe arcada din varii motive, pozitia sa in osul alveolar incepand sa puna probleme la nivelul sanatatii orale.

Odontectomia este realizata mai ales cand vine vorba de extractia maselei de minte, deoarece eruptia lor tarzie (in jurul varstei de 18 ani si chiar mai tarziu) poate provoca neplaceri, ifectii, dezechilibre in masticatie, inghesuiri dentare, etc. Totusi, in clinica Life Dental Spa, abordarea este conservativa, astfel incat nu se recomanda extractia molarilor de minte decat atunci cand exista o justificare medicala clara si concreta.

Extractiile molarilor de minte si nu numai sunt indicate in cazul in care:

 • Dintele se afla intr-o pozitie vicioasa (orizontal sau oblic) care nu permite eruptia pe arcada
 • Nu exista suficient spatiu pe arcada pentru ca dintele sa erupa corespunzator
 • Pozitia in care se afla dintele inclus in osul alveolar impiedica eruptia corecta a dintilor vecini
 • Dintii deja erupti nu se pot alinia corespunzator in cadrul unui tratament ortodontic din cauza existentei pe arcada a dintelui inclus

De asemenea, modul in care se pot efectua extractiile dintilor difera:

 • Extractie prin alveoloplastie – osul alveolar este modelat dupa extractia propriu-zisa
 • Extractie prin alveolotomie – la nivelul alveolei dentare se realizeaza o incizie
 • Extractie simpla – dintele este erupt, vizibil de arcada in cavitatea bucala
 • Extractie chirurgicala – dintele fie nu a erupt fie este foarte putin vizibil in cavitatea orala (pozitie vicioasa sau dinte rupt)

Programeaza-te ACUM si uita de durerea provocata de maseaua de minte!

Cum se realizeaza extractiile dentare asistate laser?

Extractiile dentare asistate laser au particularitatea de a nu mai necesita instrumentarul caracteristic chirurgical. Clasic, o extractie dentara se realizeaza cu ajutorul unor instrumente specifice care sa largeasca alveola si sa distruga ligamentele parodontale.

Ligamentele parodontale sunt cele care mentin dintele in alveola. Procedura de ,,rupere” a acestora poate fi una traumatizanta, dureroasa, implicand o cantitate mare de anestezic local.

Cu toate ca durerea va disparea, senzatia de presiune din timpul largirii alveolei cu ajutorul instrumentelor este resimtita, creand disconfort pacientului.

In cazul folosirii laserului stomatologic, acesta are proprietatea de a actiona la nivelul gingiei si al osului, pastrand pe cat este posibil anatomia alveolei. Actiunea laserului asupra tesuturilor invecinate este minima, dintele fiind eliminat foarte usor dupa ce laserul a sectionat tesutul in care era ancorat dintele.

Extractii dentare cu laser

 • Fara durere
 • Fara vibratia frezei
 • Fara sangerare abundenta
 • Dureri postoperatorii mult reduse
 • Edem (umflatura) redus sau inexistent postoperator
 • Riscuri mult mai scazute de aparitie a unei infectii dupa interventie.

Suna bine, nu? Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care tehnologia laserului stomatologic le aduce asupra tratamentului chirurgical al extractiilor dentare. Dupa ce fasciculul laser intervine asupra gingiei si a osului alveolar, dintele este foarte usor eliminat din pozitia sa cu ajutorul unui cleste de extractie.

In plus, laserul este folosit la finalul extractiei pentru biostimularea locala, ceea ce ajuta la o vindecare mult mai rapida si dureri reduse dupa interventie. Efectul bactericid al laserului este inca un avantaj, deoarece scade riscurile aparitiei unei infectii dupa extractie.

Inaintea oricarei extractii asistate laser este esential sa se efectueze o igienizare profesionala a cavitatii bucale, pentru a minimiza riscul de aparitie al complicatiilor septice. In acest sens, pacientii nostri sunt cu atentie informati cu privire la costuri, stiind exact pretul detartrajului, al periajului profesional si al procedurii de Air-Flow.

Care sunt motivele pentru care pacientii se tem de extractii?

In general, pacientii se prezinta la medicul specialist in stomatologie cu un nivel crescut de anxietate. Invadarea spatiului personal, esecurile tratamentelor stomatologice efectuate in trecut si teama de durere sunt doar cateva dintre motivele pentru care pacientii amana, pe cat este posibil, vizita la medicul stomatolog.

Extractia dentara presupune pierderea unui dinte, ceea ce face ca intreaga manopera medicala sa aiba o incarcatura afectiva si mai mare pentru pacientul in cauza.

Este esential pentru #LifeDentist-ii nostri ca pacientul sa fie complet informat legat de pasii care vor fi urmati in cazul procedurii de extractie, precum si cu privire la recuperarea post-extractie pe care pacientul trebuie sa o urmeze.

Comunicarea medic-pacient este deosebit de importanta in cadrul clinicii Life Dental Spa, aceasta ajutand semnificativ la crearea unui mediu placut ambiental pentru a realiza cat mai usor, eficient si cu succes manoperele medicale.

Motivele pentru care pacientii se tem de extractiile dentare sunt:

 • Durerea – gratie tehnologiei moderne a laserului dentar, extractiile dentare provoaca un nivel minim de durere
 • Anestezia – este necesara o cantitate mult mai mica de anestezie, chiar si in cazul pacientilor cu o sensibilitate aparte, atunci cand se efectueaza o extractie dentara asistata laser
 • Complicatiile ce pot aparea ulterior – laserul dentar prin proprietatile sale bactericide si regenerante elimina posibilitatea de a dezvolta complicatii ulterioare
 • Sunetul si vibratia instrumentelor medicale – extractiile asistate laser nu mai implica utilizarea turbinei sau a altor instrumente ce provoaca acel zgomot neplacut si iritant

Care sunt beneficiile extractiilor dentare cu laserul dentar?

Temerile pacientilor cu privire la extractiile dentare clasice pot disparea acum, gratie tehnologiei moderne a laserului stomatologic. Practic, laserul dentar este solutia care face ca extractiile dentare sa fie mai usoare si mai tolerate de pacient, avand multiple beneficii:

 

 • Laserul este minim invaziv

Stomatologia holistica pune accent pe efectuarea unor manopere cat mai putin invazive. Cu toate ca extractia dentara este o manopera invaziva, in cazul in care aceasta este efectuata cu ajutorul laserului stomatologic este minimizat tesutul eliminat o data cu dintele. Tesuturile sanatoase din vecinatate nu sunt afectate, laserul actionand exact atat cat este necesar.

 • Diminuarea si eliminarea durerii

Laserul stomatologic are proprietatea de a face posibila realizarea manoperelor stomatologice fara pic de durere. In cazul extractiilor dentare asistate laser, durerea este mult diminuata iar cantitatea de anestezie necesara este mai mica.

 • Stimularea regenerarii si a imunitatii locale

Poate cea mai dificila parte a unei proceduri de extractie dentara este recuperarea ulterioara. Laserul dentar este solutia! Laserul stomatologic are proprietatea de a stimula tesuturile cu care acesta a venit in contact, ajutand considerabil la o recuperare mult mai usoara si mai rapida, celulele regenerandu-se intr-un timp record. Laserul stimuleaza refacerea osoasa si grabeste vindecarea.

 • Scaderea riscului de aparitie al complicatiilor

Extractiile dentare pun adesea probleme in ceea ce priveste complicatiile de tip septic, si anume infectiile. Laserul dentar are proprietate bactericida, fiind complet steril si minimizand riscul contaminarii si al dezvoltarii infectiilor ulterioare.

 • Scaderea sangerarii

Un alt aspect aparte in cadrul unei extractii dentare este sangerarea. In cazul extractiilor asistate laser, sangerarea din timpul interventiei, precum si in urma acesteia sunt mult diminuate, laserul avand acest avantaj ce a minimiza pierderea de sange.

Programeaza-te ACUM si alege beneficiile extractiilor asistate laser efectuate de specialistii nostri Life Dental Spa!

Sunt mai scumpe extractiile asistate laser?

Clinica stomatologica Life Dental Spa pune mare accent pe consilierea pacientilor inainte si dupa fiecare procedura efectuata. Stomatologia holistica practicata cu succes de catre #LifeDentist-ii nostri implica faptul ca tratamentele stomatologice vizeaza intregul organism, caci pacientul este un cumul de factori fizici, psihologici, comportamentali si ai stilului de viata.

In cazul unui tratament ce implica o manopera chirurgicala de tipul extractiei unei masele asistate laser, specialistii nostri se asigura ca pacientul sa constientizeze pe deplin beneficiile pe care tehnologia laser le aduce asupra interventiei.

Asadar, cu toate ca planul de tratament poate avea costuri putin mai ridicate comparativ cu manoperele stomatologiei clasice, consacrate, accentul cade pe avantajele majore ale unei astfel de proceduri.

Lipsa durerii, usurinta recuperarii si efectele vizibile intr-un timp record sunt doar cateva dintre aspectele pe care pacientul trebuie sa le ia in considerare atunci cand are de ales cu privire la tipul de tratament stomatologic necesar sa il urmeze.

Specialistii Life Dental Spa au grija ca inaintea inceperii tratamentului, pacientul sa fie foarte bine informat cu privire la toate manoperele terapeutice, la planul de tratament si la costurile pe care acesta le ridica, in scopul de a nu se crea o tensiune medic-pacient. Costurile tratamentului stomatologic pot varia de la un pacient la altul, in functie de situatia clinica a fiecaruia.

De exemplu, cu toate ca pretul unui detartraj este standard, detartrajul este o manopera profilactica obligatorie inainte de a se incepe un tratament complex ce implica si extractii chirurgicale asistate laser. Insa, extractia in sine, procedurile post-extractionale si tipul de tratament restaurator (coronita dentara sau implant dentar) ce urmeaza a fi realizat pot avea costuri variate, depinzand de statusul oral al pacientului respectiv.

De ce sa alegi extractiile dentare asistate laser la clinica Life Dental Spa?

Deviza specialistilor Life Dental Spa este ,,tratam OAMENI, nu doar DINTI!”. In acest sens, stomatologia holistica adoptata in cadrul clinicii noastre implica o viziune mult mai ampla asupra sanatatii intregului pacient, asupra starii sale generale de bine. #LifeDentist-ii au mare grija de implicatiile sanatatii orale asupra intregului organism, incercand sa gaseasca cele mai bune metode de tratament pentru pacientii in suferinta.

In cazul tratamentelor chirurgicale, precum cele care implica extractii dentare asistate laser, se ofera o deosebita atentie asupra avantajelor si dezavantajelor pe care o astfel de procedura le aduce asupra pacientului.

Specialistii Life Dental Spa recurg la extractii doar atunci cand este absolut necesar, in situatiile in care tratamentul conservator nu mai poate salva dintele respectiv.

De asemenea, specialistii Life Dental Spa aleg cu mare grija metodele de tratament, utilizand tehnologia moderna si minim-invaziva a laserului stomatologic, pentru a proteja pe cat este posibil tesutul sanatos al pacientului.

Totodata, materialele folosite pentru obturatii (plombe non-toxice) sunt foarte atent alese, la fel ca si cele pentru coronitele dentare (zirconiu, ceramica), acestea fiind biocompatibile si prietenoase cu intregul organism, fara sa dauneze in vreun fel.

Programeaza-te ACUM si fa cele mai bune alegeri pentru sanatatea ta orala!