Detartraj cu ultrasunete

Pentru a completa procesul de ingrijire dentara, este necesar ca periodic sa fie efectuat si detartrajul profesional. Detartrajul este un proces prin care tartrul si placa bacteriana sunt indepartate de pe suprafata dentara, lasand-o neteda si curata.

Tartrul nu se poate indeparta prin metodele de igiena obisnuite.  In timpul periajului dentar sunt inlaturate resturile de alimente, dar microorganismele pot ramane in spatiile greu accesibile, unde se formeaza placa bacteriana care in timp se mineralizeaza, favorizand aparitia tartrului.

Beneficiile detrartrajului

Efectul imediat si vizibil in urma procedurii de detatraj este imbunatatirea aspectului estetic(dinti mai albi si mai stralucitori). Alte beneficii:

  • este posibila descoperirea unor carii
  • scad sansele dezvoltarii unor afectiuni gingivale cum ar fi gingivita si paradontoza
  • respiratia este mai proaspata
  • previne aparitia altor carii
  • este eficienta si non-invaziva

Procedura de detartraj. Detartrajul cu ultrasunete.

Exista doua posibilitati de indepartare a tartrului, prin detartraj manual si prin detartraj mecanic. Detartrajul mecanic este indicat pentru indepartarea tartrului subgingival si din spatiile interdentare sau greu accesibile. Aceasta metoda presupune folosirea unor instrumente ascutite si consta in aplicarea unui anumit grad de presiune pe suprafata dintelui.

In detartrajul cu ultrasunete se folosesc instrumente care genereaza vibratii puternice, cu frecvente intre 25000 si 40000 de Hz. Aceste vibratii disloca depunerile de tartru, suprafata dintelui ramanand intacta, neafectand smaltul.

In urma procedurii de detartraj unele persoane pot prezenta o sensibilitate dentara timp de cateva zile, iar un antiinflamator ajuta la reducerea disconfortului.

Cat de des trebuie efectuat detartrajul?

In general, este recomandat ca aceasta procedura sa fie efectuata o data la sase luni, iar in cazul pacientilor cu implanturi dentare, parodontoza sau gingivita o data la patru luni. Totusi este posibil ca frecventa detartrajului sa varieze de la o persoana la alta, in functie de igiena dentara, varsta si obiceiurile alimentare a fiecarui individ.

Pentru o igienizare completa este recomandat ca odata cu detartrajul sa fie efectuata si procedura de periaj profesional sau AirFlow.

Programeaza ACUM o consultatie si beneficiaza de:

  • consultatie GRATUITA cu camera intraorala (in valoare de 197RON)
  • plan de tratament GRATUIT (in valoare de 120RON)

OFERTA ESTE VALABILA PANA LA SFARSITUL LUNII!