Albire dentara profesionala

De ce isi doresc oamenii un zambet alb-stralucitor?

Nuanta alba a smaltului simbolizeaza sanatatea, frumusetea, curatenia, oglindind starea noastra generala de zi cu zi. Persoanele care beneficiaza natural de aceasta nuanta tind sa zambeasca mai mult, sa comunice mai usor, sa creeze relatii cu cei din jur intr-un mod carismatic, fermecator..dar exista o veste buna si pentru cei pe care natura nu i-a inzestrat astfel: albirea dentara va poate reda increderea in sine si va poate adauga un plus de frumusete!

Cand se recomanda albirea dentara?

Este bine ca atunci cand alegi o astfel de procedura estetica sa beneficiezi de un consult de specialitate. Fiind o manopera delicata, este bine ca aceasta sa se realizeze in cabinetul de medicina dentara, sub supraveghere medicala, folosind materiale avizate de Ministerul Sanatatii ca fiind prietenoase cu smaltul dintilor. In principiu, pot beneficia de un astfel de tratament persoanele care au o nuanta inestetica a dintilor, fie in mod natural, fie ca urmare a fumatului, cafelei, consumului de alimente si bauturi colorate, a unor tratamente dentare precum devitalizarea, etc. Trebuie discutate cu medicul dentist situatiile in care exista o sensibilitate dentara accentuata, carii multiple pe dintii frontali, leziuni de colet, o igiena necorespunzatoare, pentru a se alege cea mai potrivita varianta de tratament.

Este adevarat ca albirea dentara afecteaza dintii?

Ne bucuram sa te informam ca tehnologia in acest domeniu a evoluat, si ca nu exista motive pentru care sa te temi ca smaltul dintilor tai va avea de suferit in urma albirii dentare. Singura neplacere cu care te poti confrunta este o sensibilitate temporara a dintilor, care poate dura de la cateva ore la cateva zile, insa in nici un caz nu devine permanenta, ci se estompeaza rapid.

Cum se realizeaza albirea dentara?

Procedura este simpla, poate cea mai simpla dintre manoperele stomatologice. Acesta presupune aplicarea unui gel de albire pe dinti, care devine activ in prezenta unei lumini speciale, a lampii UV. Practic, tot ce ai de facut este sa astepti intr-o pozitie comoda ca acesta sa-si faca efectul, in aproximativ 30 minute.

Ce se intampla, chimic, in smaltul meu, in timpul procedurii?

Gelul de albire activat de lumina UV sau laser se descompune, eliberand oxigen activ. Acesta patrunde in canaliculele dentare si reactioneaza acolo cu pigmentii coloranti existenti, din reactie rezultand apa si amoniac in cantitati mici, substante deja existente in organismul tau.

E adevarat ca poti deveni dependent de albirea dentara?

In aceeasi masura in care poti deveni dependent de machiaj sau coafura. Albirea dentara se poate repeta de oricate ori doresti, insa daca decizi sa nu mai aplici acest tratament nu exista motive care sa te impiedice. Retine: aceasta procedura este strict estetica, iar frumusetea este un lucru relativ…

Cat de albi vor deveni dintii mei dupa tratament si cum trebuie sa-i ingrijesc dupa aceea?

Nimeni nu-ti poate garanta dinainte o anumita culoare finala, deoarece aceasta depinde de o multitudine de factori, de la culoarea initiala si pana la gradul de receptivitate al dintilor tai fata de acest procedeu. Intuitiv, poti sa consideri ca dintii cu nuante mai inchise se vor albi mai lent si pot necesita mai multe sedinte pana la obtinerea culorii dorite.

Durata efectului este direct proportionala cu grija si igiena ta dentara zilnica. Iti recomandam periajul dentar corect de doua ori pe zi, folosirea dusului bucal, detartrajul si periajul profesional la 6 luni, evitarea excesului de coloranti in alimentatie si reducerea fumatului, daca iti doresti sa pastrezi nuanta cat mai mult timp.

Cat costa o astfel de procedura?

Life Dental Spa recomanda efectuarea unei albiri graduale, in 3 sedinte, daca o faci pentru prima oara.

Tariful unei sedinte de 30 minute este 465 lei.

Suna acum pentru o programare!

0785 279 564
Contacteaza-ne si te sunam noi!