Albire dentara profesionala

Ce este albirea dentara?

Procedeului de albire dentara presupune imbunatatirea aspectului dintilor, prin deschidera nuantei de alb cu cateva trepte, in general cu 3-8 nuante. Factorii declansatori deteriorarii aspectului dintilor pot fi: consumul de alimente si bauturi colorate cum ar fi ceaiurile, cafeaua, vinul rosu, bauturile carbogazoase, fumatul etc.

Gradul de albire a dintelui variază în funcţie de mai mulţi factori:

  • tipul de pete
  • concentraţia agentului de albire din produsul utilizat
  • timpul în care agentul de albire acţionează pe dinte
  • frecvenţa cu care tratamentul este repetat

Indicatii si recomandari

Inainte de a incepe procedura de albire dentara, medicul stomatolog stabileste daca pacientul indeplineste conditiile efecuarii tratamentului. Albirea dinţilor nu este recomandată:

  • femeilor însărcinate sau celor care alăptează
  • persoanele cu eroziuni dentare
  • persoanelor cu dinţii foarte sensibili ori alergice la peroxid

Albirea dentara nu are efect asupra coroanelor sau asupra oricarui dinte care nu este natural. In cazul obturatiilor dentare tratamentul nu va avea efect asupra materialului din care este realizata obturatia.

Cum se realizeaza albirea dentara?

Tratamentul se desfasoara dupa cum urmeaza: medicul izolează gingiile pentru a le proteja, cu un gel special, dupa care se aplică gelul pe baza de peroxid de hidrogen. Apoi se proiectează o lumina UV pe suprafata dentara, timp de 30 – 60 minute, care descompune peroxidul de hidrogen, eliberand oxigen activ. Acesta patrunde in canaliculele dentare si reactioneaza acolo cu pigmentii coloranti existenti. Din reactie rezulta apa si amoniac in cantitati mici, substante deja existente in organismul tau.

Beneficiile albirii dentare

Nuanta alba a smaltului simbolizeaza sanatatea, frumusetea, curatenia, oglindind starea noastra generala de zi cu zi. Beneficiile sunt în primul rând de ordin psiho-social, îmbunătățind incontestabil percepția de sine, calitatea imaginii, eficiența comunicării, evoluția personală și profesională a individului.

Albirea dentara cu lampa UV are costuri initiale reduse iar efectele acesteia sunt resimtite pe termen lung, in medie 2-3 ani in functie si de igiena orala a pacientului. O alternativa la albirea dentara cu lampa UV este albirea dentara cu laser.

Albire dentara

Programeaza ACUM o consultatie si beneficiaza de:

  • consultatie GRATUITA cu camera intraorala (in valoare de 197RON)
  • plan de tratament GRATUIT (in valoare de 120RON)

OFERTA ESTE VALABILA PANA LA SFARSITUL LUNII!