Suntem prima clinica din Romania unde poti opta pentru plombe NON-TOXICE!

Plombe non-toxice

Oricat de incredibil ar parea, ultimele studii arata ca multe dintre materialele folosite in stomatologie pentru tratamentul cariilor au potential toxic!

Si nu vorbim doar despre celebrul amalgam, cu continut de mercur, ci si despre rasina de compozit, acel material de culoarea dintelui, cu care se pun plombe dentare estetice.

In continua noastra cautare si studiu aprofundat, am aflat si inteles ca anumite materiale ce se folosesc in mod frecvent pentru banalele plombe, pot afecta dintele pe care sunt plasate, dar si organismul in general.

Si pentru ca nu putem ignora aceste informatii importante, alegem sa le impartasim si cu voi si sa gasim solutii mai sanatoase pentru tratamentul cariilor.

Pe scurt, va putem spune cu certitudine ca anumiti compusi din materialele compozit pentru plombe pot avea efecte citotoxice asupra celulelor pulpare (ale nervului dentar), celulelor gingivale (fibroblasti) si asupra odontoblastilor (celule dentare).

Ce contin plombele dentare dentare toxice?

Acesti compusi sunt metacrilati ce exista in compozitia materialului compozit pentru plombe dentare, numiti prescurtat HEMA, TEGDMA, UDMA, care sunt eliberati atat in momentul in care este polimerizata plomba (cu lampa UV), dar si o data cu trecerea timpului, prin degradarea materialului si dizolvarea in saliva si apa.

Metacrilatii

Metacrilatii pot afecta procesele de auto-reparare si dezvoltare a dintilor umani, pot produce inflamatii ale nervului, altereaza productia de colagen locala si (culmea!) favorizeaza dezvoltarea bacteriilor care produc cariile dentare (ceea ce ar putea oferi o explicatie aparitiei cariilor secundare pe langa si pe sub plombe).

Clinica Life Dental Spa recomanda plombe dentare non-toxice

Luand la cunostinta aceste informatii, Life Dental Spa a decis sa introduca in circuitul propriu materiale NON-TOXICE pentru plombe, fiind prima clinica din Romania care face acest lucru.

Materiale compozite non-toxice

Materialul compozit NON-TOXIC pentru care am optat nu elibereaza HEMA, TEGDMA, UDMA, BIS GMA sau fluor, astfel incat este mult mai prietenos cu organismul uman si cu dintele care primeste reconstructia. Compozitul respectiv este de productie elvetiana si este o noutate pentru piata din Romania.

Practic, in acest moment, oferim cea mai revolutionara si biocompatibila metoda de tratament a cariilor dentare:

  • indepartarea cariei cu laser;

  • plombarea cu material estetic NON-TOXIC.

Este de departe cea mai inalt calitativa manopera de care puteti beneficia in acest moment in medicina dentara!

Dorinta noastra de a sprijini sanatatea dentara se reflecta mai ales prin metodele minim-invazive si conservative de tratament pe care le oferim pacientilor nostri si prin respectarea principiilor stomatologiei holistice.

Suntem la curent cu noile descoperiri stiintifice, in contact cu noile studii in medicina dentara si cu ultratehnologia momentului, asa cum este laserul dentar.

Va asteptam cu drag in clinica pentru a beneficia de cele mai biointegrate tratamente dentare!