Implanturi si lucrari protetice fixe in aceeasi zi

Revolutionarul concept german Fast & Fixed™ofera un rezultat incredibil de confortabil pacientilor edentati: in aceeasi zi cu insertia de implanturi dentare se adapteaza si lucrarea protetica fixa cu sprijin pe acestea. Rezultatul: un zambet perfect in cel mai scurt timp!

In varianta clasica, etapele de tratament sunt multiple si spatiate in timp: pentru zona mandibulara, dupa insertia de implanturi dentare se asteapta o perioada de 2-3 luni pentru;realizarea lucrarii protetice, iar pentru maxilar intre 4 si 6 luni. Uneori, la maxilar, este necesara o alta procedura, numita sinus-lift, care ridica podeaua sinusului maxilar pentru a crea suficient spatiu pentru implanturile din acea zona, ceea ce mai poate intarzia reabilitarea finala cu alte cateva luni. In total, acest plan de tratament clasic se poate desfasura prin mai multe interventii pe parcursul a aproximativ 12 luni, timp in care pacientul va ramane edentat pana la etapa protetica finala.Fast & Fixed reuseste sa comprime toate aceste etape intr-o singura zi, datorita inovatiei dr. Paolo Malo brevetata in anii ‘90 impreuna cu firma Nobel-Biocare si dezvoltata ulterior, in special la nivel protetic, de firma germana Bredent.

All-on-four, All-on-six – de cate implanturi dentare este nevoie pentru o protezare imediata?

In cazul edentatiilor totale (pacientul a pierdut dintii de pe ambele arcade), se pot insera intre 4 si 6 implanturi pe fiecare arcada, ce asigura sprijin satisfacator lucrarii protetice fixe. Alegerea numarului de implanturi depinde de oferta osoasa a maxilarelor (inaltime, densitate, etc), care se determina cu ajutorul analizei computer tomograf.

Cum arata lucrarile protetice in sistemul Fast&Fixed?

Lucrarile protetice primite in aceeasi zi cu implanturile au un caracter provizoriu, si se recomanda inlocuirea lor cu unele definitive, dupa 6-12 luni. Aspectul estetic si senzatia de confortabil le fac usor de acceptat de catre pacient. Lucrarile definitive au un sistem special de ancorare pe implanturi prin insurubare, ceea ce permite dezinsertia lor la anumite perioade de timp de catre medic, pentru a fi verificate si igienizate profesional.

Exista posibilitatea anesteziei generale pe perioada interventiilor?

Da, si este chiar recomandata. Anestezia generala pe cale medicamentoasa intravenoasa este asistata de medic specialist ATI si ofera pacientului confortul de care are nevoie pe perioada interventie.

Programeaza ACUM o consultatie cu medicul tau specialist!