Cum tratam cariile cu laser?

Cum tratam cariile cu laser?

In prezent, tratamentul cu laser este cea mai biocompatibila, minim-invaziva, eficienta si in acelasi timp blanda metoda de tratament al cariilor dentare.

Inlocuim celebra si zgomotoasa freza a turbinei si micromotorului cu actiunea blanda a unui flux de lumina si apa…suna bine, nu-i asa? Putem chiar sa uitam si de anestezic, in majoritatea cazurilor, fiindca puterea si frecventa laserului pot fi adaptate la pragul de sensibilitate al pacientului, astfel incat experienta sa fie cat mai placuta si relaxata.

Raza laser are avantajul selectivitatii: ea indeparteaza preponderent tesuturile afectate, lasand integre zonele de smalt sanatos. De asemenea, daca setarea este corespunzatoare actiunii asupra tesuturilor dure (smalt si dentina), raza laser nu poate leza accidental tesuturile moi din jur (gingie, buze, obraji, limba etc.), ceea ce adauga un plus de siguranta manoperei.

Cavitatea preparata in dinte cu ajutorul laserului este perfect sterila, deoarece acesta are un efect bactericid puternic nu doar la suprafata, ci si in interiorul canaliculilor dentinari, ceea ce scade posibilitatea aparitiei cariilor marginale si secundare (pe langa si sub plomba). Laserul are un efect protectiv asupra pulpei dentare, deoarece nu exista riscul de supraincalzire, presiune si nici de sensibilitate locala dupa efectuarea manoperei.

Programeaza ACUM o consultatie cu medicul tau specialist!