Tratamentul complet al bolii parodontale

Astazi, una din 3 persoane este afectata de parodontoza. Tu ai in familie persoane care au fost afectate de aceasta boala? Informeaza-te si actioneaza acum, nu astepta ca boala sa se instaleze! Mai mult, in prezent, boala parodontala poate fi tratata!

Tratamentul modern al bolii parodontale este minim-invaziv, permite recuperarea rapida si nu aduce retractia gingivala, cum se intampla in cazul tratamentului clasic.

Principalele etape ale tratamentului sunt:

  1. Stabilirea statusului dentar al pacientului – consultatie de specialitate, efectuarea unor masuratori specifice si completarea fisei parodontale cu informatii privind indicii de placa bacteriana, indicii de tartru si indicii de sangerare.

Acestia sunt aproape insuficienti fara un test parodontologic de identificare a bacteriilor responsabile de producere a bolii. Pentru diagnosticarea corecta si alegerea tratamentului optim, este necesara depistarea germenilor paradontali (similara cu o antibiograma clasica), ce va ajuta medicul sa aleaga in etapa a doua, tratamentul medicamentos corect. Testul parodontal se realizeaza printr-o procedura neinvaziva de recoltare a unei probe de saliva din pungile gingivale si analiza de laborator. In functie de rezultate, se stabileste urmatoarea etapa de tratament.

  1. Eliminarea bacteriilor si indepartarea efectiva a placii bacteriene subgingivale, pentru vindecarea pungilor parodontale. Tratamentul poate sa dureze pana la 3 ore pentru fiecare arcada si necesita un interval de 24-48 de ore intre arcade. Acesta consta in:
  • Detartraj sub si supragingival, realizat cu anse special;
  • Chiuretajul pungilor subgingivale, realizate cu chiurete speciale, impreuna cu aplicarea unor substante decontaminante, precum Perisolv;
  • Decontaminarea cu Hybenix, (agent antimicrobian innovator) ce elimina integral biofilmul si orice reziduuri, fara a afecta mucoasa sanatoasa;
  • Airflow al pungilor parodontale cu o substanta speciala, pe baza de glicina, pentru o curatare eficienta si in acelasi timp delicata;

Terapia fotodinamica, o alternativa inovatoare la mijloacele de indepartare mecanica a placii bacteriene, se bazeaza pe utilizarea unui agent fotosensibilizator (in acest caz, albastru de toluidina), care este preluat de bacterii si activat de lungimea de unda corespunzatoare, pentru a genera radicali liberi ce vor ucide bacteriile respective. Laserul mai are efect si de regenerare si de stimulare a refacerii tesuturilor parodontale.

Tratament parodontoza 02

Fiecare dintre aceste manevre este insotita de spalaturi cu antibiotice si antiseptice si se poate realiza cu anestezie locala, pentru un confort maxim. Astfel, prin terapia parodontala minim-invaziva este stopata evolutia bolii, iar tesuturile naturale sunt vindecate. Un avantaj major al acestui tip de tratament este faptul ca prin terapia fotodinamica, tesuturile sunt stimulate sa se regenereze si se evita, astfel, retragerea gingiilor.Tratamentul stomatologic poate fi completat de antibiotice sau antiinflamatoare, administrate local sau general.

Programeaza-te acum la 0785.279.564 - Dr. Bogdan Chiper, specialist in parodontologie.