Terapia cu Laser

TERAPIA CU LASER IN CLINICA LIFE DENTAL SPA

Pentru a va programa va rugam sa ne sunati la numarul: 0728 895 011

Doresti sa beneficiezi de cel mai modern, complex, biocompatibil si sigur tratament stomatologic?

Ti-e teama de freze, ace? Iti doresti sa experimentezi o vizita la dentist total relaxanta, fara anestezie si fara dureri de orice fel? Laserul dentar iti ofera cea mai blanda si in acelasi timp eficienta metoda de tratament a cariilor, gingivitelor, parodontopatiei, aftelor bucale, herpesului, poate fi inclus in orice tip de interventie chirurgicala sau non-chirurgicala dentara.

Beneficiile tratamentului cu laser dentar:

 • reduce sangerarea, durerile postoperatorii, edemul postoperator, favorizeaza vindecarea rapida;
 • anumite manopere, chiar chirurgicale, nu necesita anestezie;
 • stimuleaza regenerarea locala a tesuturilor;
 • tratament de prima intentie pentru pacientii anxiosi; de obicei, anxietatea legata de tratamentele stomatologice este generata de sunetul frezei dentare pe care multi dintre pacienti il considera suparator si deranjant, de multe ori fiind motivul pentru care evita sau amana vizita la dentist. Laserul dentar emite sunte mai joase, de frecventa scazuta, mult mai bine tolerate de catre pacienti;
 • cariile pot fi tratate fara anestezie, deoarece parametrii de functionare a laserului pot fi setati in functie de pragul dureros al pacientului, astfel incat acesta sa nu simta niciun fel de disconfort in timpul interventiei;
 • este minim invaziv, curata cu precadere tesutul dentar afectat de carie, respectand integritatea tesutului sanatos;
 • foarte potrivit pentru tratamentul copiilor, deoarece elimina necesitatea anesteziei si riscul de afectare a tesuturilor moi din jur cu freza, daca micul pacient are tresariri, miscari necontrolate in timpul tratamentului;
 • indicat pacientilor alergici sau cu contraindicatie pentru folosirea anestezicului;
 • indicat pentru tratamentul femeilor insarcinate.
[fluid_wrapper][/fluid_wrapper]

Laser pentru tratarea sensibilitatii dentare

Multi pacienti sufera de sensibilitate dentara, ce se manifesta prin dureri la stimuli termici si chimici (cald, rece, dulce, acid etc) si se poate asocia cu prezenta unor fisuri in smaltul dentar ori cu retractii gingivale, ce lasa expuse radacinile dintilor. In principiu, pentru ca durerea sa se declanseze, stimulul trebuie sa intre in contact cu dentina, tesutul dentar situat imediat sub smalt, si acest lucru se poate intampla atunci cand smaltul dentar lipseste pe alocuri de la nivelul coroanei din diferite motive: obiceiuri vicioase (bruxism), consumul de bauturi/alimente acide, periaj incorect (prea dur), etc.

De asemenea, retractia gingivala creeaza suprafete sensibile la stimuli, deoarece radacina nu mai este protejata de gingie, iar designul acesteia nu a fost conceput pentru expunerea in mediul bucal.

Printre remediile clasice pentru sensibilitatea dentara se numara anumite substante desensibilizante folosite in cabinetul stomatologic (lacuri, geluri speciale), unele paste de dinti care pot ajuta pe termen scurt, insa cea mai eficienta si moderna metoda de tratament este folosirea laserului dentar.

Raza laser, la o anumita lungime de unda si intensitate, actioneaza direct asupra terminatiilor nervoase dentinare, prin anestezierea acestora si inchiderea  tubulilor dentinari. Pentru obtinerea starii de confort la nivelul dintilor afectati sunt necesare 1-3 sedinte de tratament.

[fluid_wrapper][/fluid_wrapper]

Remodelarea gingivala cu laser

Exista situatii clinice in care aspectul gingiei nu se mai incadreaza in parametrii normali si acest lucru se intampla datorita cresterilor de volum consecutive unor inflamatii cronice, netratate, iritatii locale determinate de lucrari dentare incorect adaptate (plombe, coroane, etc), sarcina si multe altele.

Gingia burjonata si inestetica poate fi remodelata cu ajutorul razei laser, fara durere si sangerare redusa in timpul interventiei, dar mai ales fara disconfort ulterior sedintei de tratament. Vindecarea se produce mai rapid decat in cazul interventiei cu bisturiul, nu exista edem si dureri dupa excizia cu laser.

[fluid_wrapper][/fluid_wrapper]

De ce sa imi tratez cariile cu laser?

Pentru ca totul este mult mai simplu:

 • laserul poate fi programat personalizat, tinand cont de pragul tau de sensibilitate, astfel incat tratarea cariei sa fie complet nedureroasa, fara utilizarea anestezicelor injectabile;
 • laserul este selectiv, atunci cand este programat sa indeparteze tesuturi dure, nu poate afecta in niciun fel tesuturile moi. Asadar, atunci cand se trateaza o carie, nu exista posibilitatea lezarii tesuturilor din jur: gingie, buze, obraji, limba.
 • dupa prepararea unei cavitati cu laser, acesta ramane complet sterila, deoarece laserul are efect bactericid, ceea ce nu se poate obtine dupa prepararea clasica, folosind freza dentara.

Prepararea clasica folosind freza dentara nu indeparteaza bacteriile cantonate in canaliculele dentare remanente, ceea ce poate genera carii secundare ulterior.

 • prezervarea superioara a tesuturilor sanatoase ale dintelui: tesutul cariat este mai receptiv la actiunea laserului si va fi cu predominanta indepartat, astfel incat tesutul sanatos ramane neatins.
 • laserul nu produce fisuri si microfracturi in smalt si dentina, asa cum se intampla in timpul utilizarii frezei clasice, ce genereaza vibratii. Fisurile si microfracturile sunt zone de minima rezistenta ce se pot transforma in carii secundare ulterior.
 • tratamentul cu laser este conservativ, minim-invaziv
 • scade posibilitatea aparitiei sensibilitatii dentare dupa obturatie (plomba)
 • nu exista riscul supraincalzirii pulpei dentare si nici lezarea ei prin presiune mecanica, asa cum se intampla in timpul preparatiei clasice cu freza
 • imbunatateste adeziunea obturatiei (plombei) la dinte, asadar aceasta va fi mai durabila in timp
 • sub obturatia preparata cu laser, tesuturile dentare se regenereaza in absenta bacteriilor, nervul dentar este protejat, nefiind supus presiunii, supraincalzirii
 • foarte potrivit pentru tratamentul copiilor: absenta zgomotului de freza, imposibilitatea lezarii tesuturilor moi datorita miscarilor necontrolate ale copilului, manopera mult mai blanda, transforma laserul dentar intr-o alegere de prima intentie in tratamentul micilor pacienti.
 • starea de sanatate a dintelui este mult imbunatatita pe termen lung

Pentru a va programa va rugam completati formularul de mai jos sau sa ne sunati la numarul: 0728 895 011

Nume*
E-mail:*
Nr. telefon:
Mesaj: