Coroane ceramice pe zirconiu

Nume*
E-mail:*
Nr. telefon:
Mesaj:
 Pana acum ceva vreme, toti purtatorii de coroane si punti dentare se confruntau cu o problema extrem de inestetica- o linie inchisa la culoare la nivelul gingiei. Aceasta se datora existentei metalului ca infrastructura pentru coroanele metalo-ceramice, metalo-compozite sau metalo-acrilice.

Folosirea zirconiului (sub forma oxidului de zirconiu) pentru realizarea lucrarilor dentare a eliminat complet acest neajuns, datorita efectului sau estetic deosebit- culoare alba, asemanatoare dintilor naturali, cu o foarte buna adaptare marginala.

Zirconiul este biocompatibil, eliminand riscurile alergice ce pot aparea in cazul coroanelor ce contin metal, si are o transluciditate ce-l apropie foarte mult de frumusetea naturala a dintilor. In plus, are o rezistenta excelenta, asadar poate fi folosit si pentru reconstructiile dintilor laterali, acolo unde fortele masticatorii sunt puternice.

Frumusetea zirconiului este evidentiata de faptul ca este un simulator excelent al diamantului, apreciat in confectionarea bijuteriilor.

Te-ar putea interesa si…