Consultatii Ayurveda

Ayurveda, sau “stiinta vietii”, reprezinta stiinta medicala traditionala a Indiei, unul dintre cele mai complete si eficiente sisteme de vindecare cunoscute pana acum.Veche de peste 3000 de ani, Ayurveda promoveaza un stil de viata in acord cu natura si are la baza principii sanatoase, universal valabile, indiferent de aria geografica unde se aplica acestea.

Acest sistem traditional are avantajul de a fi o forma de cunoastere bine sistematizata, cu baze stiintifice, si de aceea este considerata ca fiind una dintre cele mai raspandite metode de echilibrare si vindecare de pe planeta.

Cele 3 dosha-uri nufar

Intreaga filozofie a Ayurvedei se bazeaza pe sistemul TRIDOSHA (trei dosha-uri), care reprezinta manifestarea celor 5 elemente esentiale ale naturii: aer, apa, foc, eter,pamant. Conform Ayurvedei, in orice fiinta, toate aceste cinci elemente combinate în diferite proporţii dau naştere tipologiilor constituţionale – fiecare din noi având o complexitate specifică cu care ne naştem şi care este responsabilă de toate procesele fiziologice şi psihologice prin care trecem în cursul vieţii.

Asadar, cele cinci mari elemente se manifestă sub forma a trei principii şi anume:

–  elementul aer şi eter vor da naştere lui VATA DOSHA;
–  elementul foc şi elementul apă vor da naştere lui PITTA DOSHA;
–  elementul pământ şi elementul apă vor da naştere lui KAPHA DOSHA.

Consultatiile ayurvedice din cadrul clinicii noastre urmaresc cateva etape importante:

  • determinarea tipului constitutional al pacientului (Vata, Pitta sau Kapha)
  • stabilirea stilului de viata potrivit pentru tipologia respectiva: dieta, program zilnic, exercitii fizice, ingrijire corporala, educarea gandirii
  • autocunoastere: puncte forte si puncte sensibile in cadrul tipologiei in discutie; se determina sensibilitatile si predispozitiile fizice catre anumite afectiuni, se cunosc modalitatile prin care punctele forte fizice si psihoemotionale pot fi utilizate ca triggeri in vindecare si echilibrare
  • metode de armonizare constitutionala, reechilibrare, vindecare
  • terapii de detoxifiere ayurvedica, regenerare si reintinerire (Rasayana)
  • modalitati de reechilibrare dupa stress prelungit, emotii puternice, orientarea catre sine
  • urmarirea in timp a rezultatelor obtinute si mentinerea lor prin mijloace specifice ayurveda

Durata unei consultatii Ayurveda: 50 minute

Cost: 100 lei